Εισέβαλε στο φαρμακείο και συνέλαβε το δράστη της ομηρίας η γερμανική Αστυνομία

Με απελευθέρωση των ομήρων και τη σύλληψη του δράστη, έληξε η ομηρεία που σημειώθηκε σε φαρμακείο, στο κέντρο της Καρλσρούης, στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Stuttgarter Nachrichten, οι όμηροι ήταν δύο, ενώ ο δράστης ζητούσε λύτρα ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να τους απελευθερώσει. Στο σημείο επιχείρησαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ειδικοί διαπραγματευτές βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τον δράστη, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε επί τουλάχιστον πέντε ώρες. Το συγκεκριμένο φαρμακείο είχε γίνει στόχος και πριν από ενάμιση μήνα, όταν ένοπλος μασκοφόρος εισέβαλε προκειμένου να κλέψει ένα λίτρο μεθαδόνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια του αποψινού περιστατικού δεν κινδύνευσαν άνθρωποι εκτός του φαρμακείου. Στους χώρους πίσω από το κατάστημα ωστόσο είχαν βρει καταφύγιο περίπου έξι εργαζόμενοι, οι οποίοι φαίνεται ότι τελικά δεν έγιναν αντιληπτοί από τον δράστη.

Η Αστυνομία είχε τεθεί σε συναγερμό και απέκλεισε την περιοχή, στο κέντρο της πόλης, αν και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες. Η κατάσταση ομηρείας ξεκίνησε στις 16.30, τοπική ώρα.

Η Καρλσρούη, μια πόλη 300.000 κατοίκων σχετικά κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, είναι η έδρα του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, του ανώτερου δικαστικού οργάνου της Γερμανίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πώς η επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου στις ΗΠΑ μπορεί να προκαλέσει χάος στις διεθνείς μετακινήσεις
Έκθεση προειδοποιούσε εδώ και καιρό για κινδύνους με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ισπανία
Προειδοποίηση υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ προς Ιράν για Χούθι-«Θα πληρώσετε τις συνέπειες»
Ιστορική συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας για τα ορυκτά-Τι προβλέπεται για την ανοικοδόμηση
Πέθανε σε ηλικία 116 ετών βραζιλιάνα καλόγρια, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες σε πλήγμα drone της Ρωσίας στην Οδησσό
Στους 11 οι τραυματίες από την τρελή πορεία του ηλικιωμένου στην Κοπεγχάγη
Η Ινδία κλείνει τον εναέριο χώρο της για τις πακιστανικές αερογραμμές
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
Το Ισραήλ απειλεί να πλήξει κυβερνητικούς στόχους στη Συρία αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον Δρούζων