Αρχίζει συναντήσεις με εκπαιδευτικούς η Μιχαηλίδου-Τα καυτά θέματα που θα συζητήσουν

Σήκωσε τα μανίκια και έπιασε δουλειά η νέα υπουργός Παιδείας, η οποία έχει ήδη ορίσει τις συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να ακούσει τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τόσο τη Μέση Εκπαίδευση όσο και τη Δημοτικό. Η Αθηνά Μιχαηλίδου θα λάβει και επίσημα πρώτη ενημέρωση για τις θέσεις των εκπαιδευτικών στο καυτό θέμα των εξετάσεων τετραμήνων, καθώς επίσης και για τις θέσεις των δασκάλων σχετικά με την επέκταση της Προδημοτικής προς τα κάτω.

Η υπουργός Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με όλους τους εμπλεκόμενος φορείς, στον τομέα της παιδείας, με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής να κόβει πρώτος το νήμα, ενώ η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι γεμάτη, αφού Δευτέρα βλέπει τους δασκάλους και Πέμπτη τους καθηγητές. Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν όλα όσα ταλανίζουν τα σχολεία, ώστε η υπουργός να είναι σε θέση να γνωρίζει όσα απασχολούν τους εκπαιδευτικούς.

Από πλευράς τους, οι δάσκαλοι μεταβαίνουν στο Υπουργείο Παιδείας με γεμάτη την ατζέντα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να θέσουν γερά θεμέλια, για την μετέπειτα συνεργασία τους με την υπουργό, καθώς αποζητούν και αναμένουν από την ίδια να προωθήσει εκπαιδευτικές πολιτικές, που θα διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού κόσμου.

«Ανάμεσα στις προτεραιότητες της οργάνωση, βρίσκονται θέματα που αφορούν τη στήριξη των νηπιαγωγείων και την επέκταση του ορίου ηλικίας της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω, μέσα από τις δομές του δημόσιου νηπιαγωγείου, καθώς επίσης τη βελτίωση του τρόπου στήριξης των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, την κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών, την αύξηση των οργανικών θέσεων», ανέφερε στον REPORTER η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Στο μεταξύ, στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να τεθεί και το θέμα της ενιαίας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και αυτό της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Η ΠΟΕΔ, πάντως, έχει στόχο να ακουμπήσει και σημαντικά ζητήματα, όπως η παραβατική συμπεριφορά των παιδιών και η αποτελεσματική διαχείριση των συγκεκριμένων περιπτώσεων, καθώς επίσης και η αύξηση του διοικητικού χρόνου της διευθυντικής ομάδας.

Λαμβάνει ενημέρωση από τους καθηγητές για τα τετράμηνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κάνει γνωστές τις σκέψεις του, όσον αφορά στην αξιολόγηση των μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα την πορεία του θεσμού των εξετάσεων ανά τετράμηνο, με την κα. Μιχαηλίδου και την ομάδα της να έχουν ήδη αρχίσει να στήνουν την πρόταση που ζητήθηκε, σχετικά με την επερχόμενη εξεταστική περίοδο Μαΐου.

Την ερχόμενη Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας αναμένεται να υποδεχτεί για πρώτη φορά τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και να τους ενημερώσει για τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς επίσης και για την πρόταση που ζήτησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όσον αφορά στην ολότητα του θεσμού και πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τον Ιούνιο. Την ίδια ώρα, από πλευράς της η ΟΕΛΜΕΚ αναμένεται να θέσει τις απόψεις της για το θέμα ενώπιον της κας. Μιχαηλίδου.

«Το πρώτο θέμα που θα θέσουμε στο τραπέζι είναι εκείνο των εξετάσεων ανά τετράμηνο, επειδή επείγει και πρέπει να βρεθεί λύση, γι’ αυτό. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να δούμε τι θα γίνει με τις εξετάσεις γενικά και εμείς θα επαναλάβουμε τη θέση μας για κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης Ιανουαρίου και να υπάρχει μία κεντρική εξέταση στο τέλος της χρονιάς», εξήγησε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

Παράλληλα, η οργάνωση των καθηγητών θέλει να ακουμπήσει και το θέμα της ύλης, η οποία θα πρέπει να είναι περιορισμένη και προτείνει άλλους τρόπους εξέτασης των μαθητών, όπως είναι οι εργασίες, γραπτά ή προφορικά διαγωνίσματα.

Εκτός αυτού, στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το σημαντικό θέμα, που απασχολεί ιδιαίτερα την ΟΕΛΜΕΚ και αφορά στους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. «Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 1,000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί και δεν μπορεί να υπάρχει σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε σχολική μονάδα. Θέλουμε να αυξηθούν οι μόνιμες οργανικές θέσεις. Έτσι, θεωρούμε ότι θα λυθεί και το πρόβλημα με τους διορισμούς».

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα