Απαντήσεις από την ηγεσία του ΔΗΣΥ για τους τραμπουκισμούς ζητά ο Προδρόμου

Επιστολή προς τον απερχόμενο πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, τον αναπληρωτή πρόεδρο, Χάρη Γεωργιάδη και τους αντιπροέδρους Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιο Δίπλαρο και Γιώργο Γεωργίου απέστειλε ο τέως Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ζητώντας εξηγήσεις για τους τραμπουκισμούς που υπήρξαν στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, κατά την οποία λήφθηκε η απόφαση για ψήφο κατά συνείδηση, μεταξύ πρώτου και δευτέρου γύρου των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Προδρόμου αποτέλεσε στόχο των τραμπούκων, λόγω της στάσης του υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, οι οποίοι τον προπηλάκισαν, ενώ ακολούθως κινήθηκαν και εναντίον λειτουργών του Τύπου που κατέγραφαν την επίθεση που δέχθηκε.

Στην επιστολή του ο κ. Προδρόμου κατήγγειλε πως την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας οργανωμένης οχλαγωγίας και μιας ενορχηστρωμένης, μεθοδευμένης απόπειρας εκβιασμού, με προπηλακισμούς, απειλές, ανήθικους χαρακτηρισμούς και κοινές ύβρεις, με στόχο την επιβολή μιας πολιτικής επιλογής. Έκανε λόγο για μια ομάδα αρκετών δεκάδων ατόμων, η συμπεριφορά της οποίας «αποτελεί αναμφίβολα ένα στίγμα όσον αφορά τη λειτουργία του κόμματος, την ελευθερία του λόγου, τον σεβασμό των προσώπων και εντέλει τις ίδιες τις δημοκρατικές διαδικασίες». Επισημαίνει, δε, πως τα έκτροπα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, επειδή αναμενόταν να παρευρεθεί και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Ειλικρινά, δεν τολμώ να σκεφτώ τι σκηνές θα είχαν διαδραματιστεί και ποιες προεκτάσεις μπορεί να έπαιρναν εάν, όπως αναμενόταν, είχε προσέλθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνεδρίαση».

Ο κ. Προδρόμου κατήγγειλε προσπάθεια εξαναγκασμού του Πολιτικού Γραφείου να πάρει απόφαση υποστήριξης του υποψηφίου του ΑΚΕΛ, ενώ αναφέρθηκε στην στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος απέτρεψε την παραμονή αυτών των προσώπων εντός της αίθουσας και κατέβαλε προσωπικά προσπάθειες να αποτρέψει τέτοιες συμπεριφορές, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν απέτρεψε τις θλιβερές εκδηλώσεις κοινού τραμπουκισμού μερικά μέτρα πιο μακριά. Σημείωσε, επίσης, το περιστατικό χειροδικίας εις βάρος δημοσιογράφου.

«Μου προκαλεί πραγματικά εντύπωση ότι, σχεδόν ένα μήνα αργότερα και ενώ το κόμμα προχωρά σε εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες, το όλο ζήτημα δεν έχει τύχει καμίας διερεύνησης», τόνισε ο Πρόδρομος Προδρόμου, κάνοντας λόγο για συλλογική ευθύνη της ηγεσίας. Υποστήριξε ότι τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν εκεί στη βάση σχεδιασμού και, ως εκ τούτου, θεωρεί καθήκον της ηγεσίας να διερευνήσει τα γεγονότα, να διαπιστώσει ποιοι ευθύνονται και να βρει τρόπους που να εξασφαλίζουν ότι δεν θα επαναληφθεί. «Για να είναι πειστική μια οποιαδήποτε διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως ξένο προς την παράταξή μας και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ξανά ανεκτό, προϋποτίθεται ότι θα έχει γίνει διερεύνηση και θα γνωστοποιηθεί το ποιοι και γιατί ενέχονται σε τέτοιες πρακτικές. Διαφορετικά, ίσως να μην είναι αρκετή μια ρητορική διακήρυξη», υπέδειξε.

Καταληκτικά, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε την πεποίθηση ότι, ανεξάρτητα από την εκλογή προέδρου του κόμματος το Σάββατο και ενόψει της συμπλήρωσης της θητείας της σημερινής ηγεσίας και της εκλογής νέας, «θα δοθούν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, το οποία ουδόλως αφορούν μόνο συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά ίσως την ίδια τη φυσιογνωμία και την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος».

επιστολή1

επιστολή2

Δειτε Επισης

Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης