Δεν επιβεβαιώνει αν ζητήθηκαν λύτρα το Κτηματολόγιο-Αγώνας δρόμου για λειτουργία

Τεχνικοί εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν την λειτουργία της πύλης του Κτηματολογίου έπειτα από την κυβερνοεπίθεση που φαίνεται ότι δέχθηκε, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας Ελίκκος Ηλία, τονίζοντας πως είναι δύσκολο να λεχθεί ότι η πύλη θα επανέλθει τη Δευτέρα στην ομαλότητα.

«Οι τεχνικοί θα εργαστούν σήμερα, απόψε και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια σταδιακή αποκατάσταση. Δεν πήραμε την απόφαση ακόμη και πιστεύω ότι είναι πιθανόν να αποφασίσουμε την Κυριακή για το κατά πόσον θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σταδιακά», ανέφερε ο κ. Ηλία μιλώντας στο ΚΥΠΕ, προσθέτοντας ότι «θα είναι δύσκολο να πούμε ότι τη Δευτέρα θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα».

Ερωτηθείς τι είδους επίθεση έχει δεχθεί η πύλη του Κτηματολογίου, ο κ. Ηλία είπε ότι υπάρχουν κάποιες υποψίες, προσθέτοντας πως ότι φαίνεται πως οι τεχνικοί που διενεργούν τους ελέγχους δεν εντόπισαν ακριβώς τη θέση του προβλήματος. «Θα πρέπει να συνεχίσουν τους ελέγχους για να την εντοπίσουν», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν έχουν ζητηθεί λύτρα, ο κ. Ηλία είπε πως γνωρίζει πως σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να τεθεί τέτοιο ζήτημα, αλλά πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει, ούτε να το διαψεύσει. «Είναι καλύτερα να αφήσουμε να τελειώσει η διερεύνηση, έχω συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, και ενημερώνεται και ο Υπουργός», είπε.

«Φαίνεται ότι θα χρειαστούμε λίγο χρόνο ακόμη. Δεν μπορώ να καθορίσω με βεβαιότητα πότε ακριβώς θα λειτουργήσουμε, έστω και αν είναι σταδιακό και πότε», είπε.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι η πύλη να επαναλειτουργήσει το συντομότερο, ο κ. Ηλία είπε πως «είμαστε έτοιμοι να φέρουμε συναδέλφους την Κυριακή να κάνουν κάποιες δοκιμές».

«Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει στην οικονομία το σύστημα, είναι νευραλγικό σύστημα για την οικονομία του τόπου και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το φέρουμε στη κανονικότητά του», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Προειδοποίηση Αμερικανού ειδικού-«Η στρατιωτική αποχώρηση μας από την Ευρώπη θέλει τρόπο»
Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από την πασχαλινή εκεχειρία του Πούτιν
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε ολόκληρη την Κύπρο από τις λαμπρατζιές-Φωτιές σε κάδους, ένας σοβαρός τραυματισμός
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί πετούσαν βεγγαλικά κατά αστυνομικών, μία σύλληψη
ΒΙΝΤΕΟ: Στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο μεταφέρθηκε το Άγιο Φως
Με αίθριο καιρό γιορτάζει το Πάσχα η Κύπρος-Στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι για τον 22χρονο-Θρήνος για τον άτυχο Ντάνιελ
Έρχονται και άλλες αυξήσεις στις τιμές των γεωργικών προϊόντων-Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις της ανομβρίας
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής