Νέες αποκαλύψεις μια βδομάδα μετά την τραγωδία-Άλλαξαν τις ώρες βάρδιας μετά την σύγκρουση

Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η οργή ξεχειλίζει με δεκάδες πορείες σε όλη την Ελλάδα, με γενικό σύνθημα την απονομή δικαιοσύνης και με τον κόσμο να απαιτεί τη διερεύνηση του δυστυχήματος σε βάθος.

Πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη που καλείται να επιτελέσει το δύσκολο έργο της και να αποδώσει τις ευθύνες στους αρμοδίους με τον κύκλο των κατηγορουμένων για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στα ελληνικά χρονικά να αυξάνεται συνεχώς μετά και τις τρεις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά με τους εμπλεκόμενους να επιρρίπτουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον, ενώ πρέπει να εξεταστεί αν οι βάρδιες των σταθμαρχών κύλησαν ομαλά το μοιραίο βράδυ ή αν κάποιος έφυγε νωρίτερα.

Ένα ακόμα στοιχείο για όσα συνέβησαν έδωσε ο 59χρονος στην απολογία του καθώς σύμφωνα με ελλαδικά μέσα, το βιβλίο στο οποίο οι σταθμάρχες υπογράφουν τις βάρδιες τους έχει σβήσιμο με μπλάνκο.

Όπως υποστηρίζει ο 59χρονος όταν τελειώνει τη βάρδια του ένας σταθμάρχης είναι υποχρεωμένος να υπογράψει και να παραδώσει το βιβλίο που έχουν στον επόμενο που έχει βάρδια.

s

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ώρα παράδοσης και παραλαβής έχει σβηστεί με μπλάνκο. Η συγκεκριμένη κίνηση δημιουργεί ερωτήματα αν το μπλάνκο χρησιμοποιήθηκε για να διορθώσει κάποιος ένα λάθος που έκανε ή αν χρησιμοποιήθηκε σκοπίμως από κάποιον για να αλλάξουν οι ώρες μετά το δυστύχημα για να αποκρύψουν κάποια στοιχεία.

«Μετά τη σύγκρουση η αλλαγή βάρδιας διορθώθηκε με μπλάνκο. Η πραγματική ώρα αναχώρησης του Π.Κ. είναι 22:20», φέρεται να είπε στις Αρχές. Βέβαια σχετικά με τις ώρες ο 59χρονος πέφτει σε αντιφάσεις καθώς άλλα είπε στον επιθεωρητή Λάρισας και άλλα στην απολογία του.

Ωστόσο μετά από αυτή την αναφορά του σταθμάρχη μπαίνει στο στόχαστρο των Αρχών, τι έγινε και ποιος πέρασε από το σταθμαρχείο Λάρισας από τις 23:20 περίπου που σημειώθηκε το δυστύχημα μέχρι και τις 03:00 τα ξημέρωμα όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία.

Ποιοι πέρασαν από το σταθμαρχείο Λάρισας

Ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σταθμαρχείο ήταν ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου, στις 23:30 και ήταν εκείνος που ειδοποίησε τον απογευματινό σταθμάρχη για τη σύγκρουση.

«Έλα πίσω έχει σύγκρουση», του είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως είχε πει ο έμπειρος σταθμάρχης όταν ρώτησε τον συνάδελφό του γιατί είχε φύγει νωρίτερα του απάντησε: «πόσο να καθίσω, αυτόν θα φυλάω;».

Ο απογευματινός σταθμάρχης έφτασε μεταξύ 00:10 – 00:20 και μπήκε μέσα στο σταθμαρχείο. Λίγη ώρα μετά, έφτασε και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

«Όταν στη 01:15 συνάντησα τον Β. Σ. (σ.σ. 59χρονος σταθμάρχης), τον ρώτησα γιατί έμεινε μόνος του, ενώ υπήρχε σταθμάρχης μου απάντησε ότι ο Π. (σ.σ. προηγούμενος σταθμάρχης) παρέδωσε σε αυτόν και έφυγε γύρω στις 21:45 με 21:50. Τον Π. . (σ.σ. προηγούμενος σταθμάρχης ), τον ξαναρώτησα τι ώρα έφυγε, κι αυτός μου απάντησε ότι αυτός παρέδωσε κανονικά δίχως να προσδιορίσει ακριβές χρονικό σημείο. Θεωρώ ότι αν Π. . (σ.σ. προηγούμενος σταθμάρχης ) εξασφάλιζε έστω την αμαξοστοιχία 2597, ίσως να είχε αποφευχθεί το ατύχημα…», είχε πει στην κατάθεσή του ο επιθεωρητής.

Περίπου στις 3:00 έφτασε στο σημείο η αστυνομία και αποχώρησε μία ώρα αργότερα, ωστόσο ήδη κάποιος είχε βάλει μπλάνκο στην αλλαγή της βάρδιας στο βιβλίο παράδοσης – παραλαβής που έχουν οι σταθμάρχες μέσα στο γραφείο τους.

Συνεπώς ό,τι έγινε με το μπλάνκο συνέβη μεταξύ 12 και 3 ή πιο πριν και η ανακρίτρια η οποία ερευνά την υπόθεση και έχει στα χέρια της το βιβλίο παράδοσης – παραλαβής καλείται να το ερευνήσει.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
ΒΙΝΤΕΟ: Κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα-Πλημμύρησαν δρόμοι και υποστατικά, έπεσε χιόνι στο Πήλιο
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών