Γεμιστές κρέπες με σουπιές και μελάνι

Κάτι διαφορετικό και νόστιμο!
Συνταγή από Αγγέλα Βενιζέλου

ΥΛΙΚΑ

Κρέπες

  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο, και λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
  • 600 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. μελάνι σουπιάς

Γέμιση

  • 130 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στά τέσσερα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1500 γρ. σουπιές καθαρισμένες και κομμένες περίπου 2 εκ.
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κγ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 40 γρ. μελάνι σουπίας
  • 200 γρ. ρύζι
  • 60γρ. τυρί, αλεσμένο
  • 20γρ. κέτσαπ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό τηγάνι
  • μικρή κουτάλα
  • πετσέτα κουζίνας
  • βαθύ δοχείο
  • ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέπες

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο το βούτυρο και λιώστε 2 λεπτά/70°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 2

Προσθέστε 600 γρ. γάλα, 250 γρ. αλεύρι, 4 αυγά, 1 πρέζα αλάτι, 20 γρ. μελάνι σουπιάς και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Το μείγμα πρέπει να έχει υφή σαν ρευστή κρέμα. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν το χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, βουτυρώστε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ρίξτε το μείγμα χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα, στριφογυρίζοντας το τηγάνι ταυτόχρονα ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η βάση του τηγανιού με το μείγμα. Ψήστε για 2-3 λεπτά ή έως ότου οι άκρες της κρέπας ροδίσουν ελαφρά. Αναποδογυρίστε την κρέπα και ψήστε για άλλο 1 λεπτό. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και καλύψτε με μια πετσέτα κουζίνας για να διατηρηθεί ζεστή. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 130 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα, 150 γρ. ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Κατόπιν, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Προσθέστε 1500 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες περίπου 2 εκ. και σοτάρετε 30 λεπτά /120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε 100 γρ. άσπρο κρασί και μαγείρεψτε 5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε τα 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 40 γρ. μελάνι σουπιάς και μαγειρέψτε 15 λεπτά /100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 200 γρ. ρύζι και μαγειρέψτε 15 λεπτά /100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Αδειάστε σε ένα βαθύ δοχείο και αφήστε να σταθεί για 15 λεπτά. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο. Στο μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 7

Πάρτε μία-μία τις κρέπες και τις γεμίζουμε με μια καλά γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με το αλεσμένο τυρί και την κέτσαπ. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά (180°C), αφήστε να κρυώωσουν λίγο και σερβίρετε

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι