«Άλλαξα τα κλειδιά των γραμμών και ξέχασα να τα επαναφέρω»-Η κατάθεση του σταθμάρχη

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών του φονικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2).

Την ίδια ώρα ερευνώνται τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών,του επιβατικού και του εμπορικού, με τον σταθμάρχη της Λάρισας να βρίσκεται ήδη στα χέρια της Αστυνομίας.

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε στην εκπομπή Live News πληροφορίες από την κατάθεση του 60χρονου σταθμάρχη, ο οποίος φέρεται πως παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος.

Αρχικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης της Κατερίνης είχε προειδοποιήσει πως αναχωρεί ένα τρένο με κατεύθυνση τη Λάρισα. Οι πληροφορίες που είχε ο σταθμάρχης της Λάρισας είναι πως και οι δύο γραμμές ήταν ανοιχτές.

Αυτό που επικαλείται λοιπόν, ο ίδιος είναι πως εκείνη την ώρα που έφτασε το τρένο από την Κατερίνη εκείνος προσπαθούσε να «παρκάρει» ένα άλλο τοπικό τρένο.

«Άλλαξα τα κλειδιά των γραμμών και δεν τα επανέφερα μετά στη θέση τους» φέρεται να παραδέχθηκε στην κατάθεσή του ο σταθμάρχης.

Έβαλε το τρένο που αναχώρησε από την Λάρισα στη γραμμή που ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία καταλάθος, επειδή μπερδεύτηκε καθώς ασχολιόταν με την τοπική αμαξοστοιχία.

Την ίδια ώρα εκτιμάται πως θα υπάρχουν ακόμη 15 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων και ατόμων από την εμπορική αμαξοστοιχία με την οποία συγκρούστηκε την επιβατική.

Παράλληλα, αναφέρεται πως καμία δικλείδα ασφαλείας  και κανένας αισθητήρας δεν ήταν ενεργοποιημένος ώστε να μπορέσουν οι δύο αμαξοστοιχίες να προειδοποιήσουν η μία την άλλη.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ελένη Λουκά κυλίστηκε στον δρόμο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα
Άγριος καβγάς ζευγαριού σε live μετάδοση στο Tik Tok-Έσπαγαν πράγματα μπροστά στα μάτια ανήλικου παιδιού
Τελέστηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών κα υφυπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
Πέπλο μυστηρίου για την εξαφάνιση εκπαιδευτικού στην Ελλάδα-Η παγίδα και το κύκλωμα κρυπτονομισμάτων
H ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη στην Αμαλιάδα-Οι αντιφάσεις και τα κενά
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη-Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ
Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον 21χρονο Γιόχαν Γουίλιαμς-«Ένα τέταρτο ακόμα αν άντεχε θα είχε σωθεί»
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για Τέμπη-Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε σε Αττική και Κόρινθο-Έξι συλλήψεις
Κακοποίηση τρίχρονου Άγγελου στο Ηράκλειο-«Αν αποδειχθεί ένοχος, θα παραιτηθώ»