Σε επικοινωνία με τις οικογένειες των δύο αγνοουμένων η Κυβέρνηση-Η ανακοίνωση της Προεδρίας

Σε επικοινωνία με τις οικογένειες των δύο Κυπρίων που αγνοούνται μετά την τραγωδία στα Τέμπη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία, η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει ενημερωθεί επίσημα, ότι ανάμεσα στους αγνοούμενους του τραγικού δυστυχήματος συγκαταλέγονται και δύο Κύπριοι πολίτες, η ταυτότητα και η τύχη των οποίων δεν έχει ακόμη διακριβωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Με εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις οικογένειες των δύο αγνοούμενων Κυπρίων, στη διάθεση των οποίων έθεσε τις Υπηρεσίες του κράτους, αλλά και τη Διπλωματική Αποστολή της Δημοκρατίας στην Αθήνα, για να τους παράσχουν βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστούν, καθώς και για συνδρομή σε σχέση με τη μετάβαση τους στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι για τη διαχείριση του περιστατικού, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές.

Για το τραγικό περιστατικό, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε οδηγίες όπως οι σημαίες της Δημοκρατίας κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και στο Προεδρικό Μέγαρο, εις ένδειξη βαρύτατου πένθους.

Συλλυπητήρια Κόμπου σε Δένδια

Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κόμπος με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, κατά την οποία εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε την επικοινωνία, σημειώνοντας ότι ευχαρίστησε τον Κύπριο ομόλογό του για τη συμπαράσταση της Κύπρου σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή.

«Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας δέχθηκε τηλεφώνημα νέου ΥΠΕΞ Κύπρου Κωνσταντίνου Κόμπου, ο οποίος εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο ΥΠΕΞ Δένδιας ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη συμπαράσταση στον λαό σε αυτές τις στιγμές πένθους», αναφέρει η ανάρτηση του κ. Δένδια.

Δειτε Επισης

Το σκυλάκι ΑΙ, η εργοδότηση τραγουδιστριών όπερας και οι υποψήφιοι που το έριξαν στην πλάκα
«Γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις»-Τα κόμματα στην εξουσία χωρίς φαντασία
Κάλεσμα Προέδρου στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις Ευρωεκλογές
Ν. Χριστοδουλίδης: Σκοπός μας η περαιτέρω αναβάθμιση της Ανώτερης Εκπαίδευσης
Απόδοση ευθυνών ζητά το ΑΚΕΛ μετά την απόφαση για Θανάση-«Η Εισαγγελία είναι προφανώς και πολλαπλά εκτεθειμένη»
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από Αννίτα-«Ο ΔΗΣΥ μπροστά με λύσεις στα προβλήματα των πολιτών»
Τη στήριξη της Ελληνοκυπριακής πλευράς στις προσπάθειες της Ολγκίν εξέφρασε ο Αντωνίου
Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει η Καναδή ΥΠΕΞ
Άλματα της Κύπρου στις επιστροφές μεταναστών-Στην πρώτη τριάδα με Γαλλία και Γερμανία
Ανοικτά του Ασντόντ το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που αναχώρησε από Λάρνακα-Έτοιμες οι πλατφόρμες