«Βρήκαμε τέσσερις με πέντε ανθρώπους νεκρούς στα χωράφια, νέοι οι περισσότεροι»

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε μετά από σύγκρουση δύο τρένων στη Λάρισα, με περισσότερους από 36 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ειδικότερα, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, μίλησε ένας διασώστης που επιχείρησε στο σημείο όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες.

«Εγώ μαζί με μία ομάδα 20 διασωστών του Ερυθρού Σταυρού φτάσαμε στο σημείο λίγο πριν τη 1 τα μεσάνυχτα και επιχειρήσαμε στο σημείο της σύγκρουσης μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Είδαμε δεν γινόταν να μπούμε στα πρώτα τρία βαγόνια καθώς υπήρχε φωτιά. Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολλοί νεκροί. Από τη 1:15 και μετά δεν είχαμε απεγκλωβίσει κανέναν τραυματία, καθώς όλοι ήταν νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους οι οποίοι δεν βρίσκονταν στη ζωή και στα βαγόνια όσοι απεγκλωβίζονταν ήταν νεκροί. Οι τραυματίες βρήκαν της πρώτη μία, μιάμιση ώρα από τη στιγμή της σύγκρουσης. Από το διάστημα αυτό και έπειτα βγάζαμε μόνο νεκρούς. Οι νεκροί βρίσκονταν κυρίως στα πρώτα τρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας, αλλά και από τα υπόλοιπα», ανέφερε ο κ. Νίκος, διασώστης του Ερυθρού Σταυρού.

Πολλά νέα παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς από τη σύγκρουση των δύο τρένων

«Πολλά νέα παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς, στην πλειονότητα τους φοιτητές, δηλαδή περίπου το 80% ήταν νέοι κάτω των 30 ετών. Οι νεκροί είναι σίγουρα πολλοί παραπάνω από 32. Από την εικόνα που έβλεπα στο σημείο νομίζω ότι τους έχουμε ξεπεράσει», τόνισε ο διασώστης που επιχειρούσε στο σημείο.

Για την αναγνώριση των νεκρών ανέφερε ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού: «Αυτή την ώρα γίνεται η αναγνώριση στο νοσοκομείο της Λάρισας. Συγγενείς των θυμάτων, έσπευσαν στο νοσοκομείο για να αναγνωρίσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Από τα πρώτα δύο βαγόνια βγήκαν δύο, τρία άτομα απανθρακωμένα, ήταν δύσκολη ακόμη και η αναγνώριση των θυμάτων».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Η ΕΕ εκφράζει τη λύπη της για την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονίας-«Απογοητευτική η κίνηση της Σιλιάνοφσκα»
Συνελήφθη 37χρονος για κλοπή καλωδίων και εργαλείων αξίας 140 χιλιάδων ευρώ
Χειροπέδες σε 52χρονο πρώην υπάλληλο ψαραγοράς για κλοπή πέραν των 37 χιλιάδων ευρώ
Πήγαν να ληστέψουν πολυκατάστημα, δεν τα κατάφεραν και επιχείρησαν να φύγουν από την Κύπρο
Αντίδραση Αθήνας για το «Μακεδονία» της Σιλιάνοφσκα-«Παραβιάζεται κατάφωρα η Συμφωνία των Πρεσπών»
Προανήγγειλε διυπουργική σύσκεψη για Εθνική Στρατηγική για ορεινές κοινότητες ο Ιωάννου
Αυστηρό μήνυμα Ούρσουλας σε Βόρεια Μακεδονία: Υψίστης σημασίας ο σεβασμός στη Συμφωνία των Πρεσπών
ΒΙΝΤΕΟ: Ολοκληρώθηκε η ομιλία Ράμα στην Αθήνα-Χοροί και τραγούδια στο Κλειστό του Γαλατσίου
Τα ρίχνει στη μητέρα ο πατέρας στη Βραυρώνα-«Δεν ήξερα ότι στη σακούλα υπήρχε νεκρό βρέφος»
Ν. Χριστοδουλίδης: Να ξεκαθαρίσω ότι λύση δύο κρατών, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς