«Βρήκαμε τέσσερις με πέντε ανθρώπους νεκρούς στα χωράφια, νέοι οι περισσότεροι»

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε μετά από σύγκρουση δύο τρένων στη Λάρισα, με περισσότερους από 36 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ειδικότερα, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, μίλησε ένας διασώστης που επιχείρησε στο σημείο όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες.

«Εγώ μαζί με μία ομάδα 20 διασωστών του Ερυθρού Σταυρού φτάσαμε στο σημείο λίγο πριν τη 1 τα μεσάνυχτα και επιχειρήσαμε στο σημείο της σύγκρουσης μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Είδαμε δεν γινόταν να μπούμε στα πρώτα τρία βαγόνια καθώς υπήρχε φωτιά. Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολλοί νεκροί. Από τη 1:15 και μετά δεν είχαμε απεγκλωβίσει κανέναν τραυματία, καθώς όλοι ήταν νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους οι οποίοι δεν βρίσκονταν στη ζωή και στα βαγόνια όσοι απεγκλωβίζονταν ήταν νεκροί. Οι τραυματίες βρήκαν της πρώτη μία, μιάμιση ώρα από τη στιγμή της σύγκρουσης. Από το διάστημα αυτό και έπειτα βγάζαμε μόνο νεκρούς. Οι νεκροί βρίσκονταν κυρίως στα πρώτα τρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας, αλλά και από τα υπόλοιπα», ανέφερε ο κ. Νίκος, διασώστης του Ερυθρού Σταυρού.

Πολλά νέα παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς από τη σύγκρουση των δύο τρένων

«Πολλά νέα παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς, στην πλειονότητα τους φοιτητές, δηλαδή περίπου το 80% ήταν νέοι κάτω των 30 ετών. Οι νεκροί είναι σίγουρα πολλοί παραπάνω από 32. Από την εικόνα που έβλεπα στο σημείο νομίζω ότι τους έχουμε ξεπεράσει», τόνισε ο διασώστης που επιχειρούσε στο σημείο.

Για την αναγνώριση των νεκρών ανέφερε ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού: «Αυτή την ώρα γίνεται η αναγνώριση στο νοσοκομείο της Λάρισας. Συγγενείς των θυμάτων, έσπευσαν στο νοσοκομείο για να αναγνωρίσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Από τα πρώτα δύο βαγόνια βγήκαν δύο, τρία άτομα απανθρακωμένα, ήταν δύσκολη ακόμη και η αναγνώριση των θυμάτων».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Δεύτερη μήνυση κατά του εφέτη ανακριτή από συγγενείς θύματος των Τεμπών
Βλέπει μία πιθανή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ο Πούτιν μόλις επιτευχθούν οι συμφωνίες
Πιστεύει πως θα καταφέρουν να «αποκρούσουν» τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ-Νέοι ισχυρισμοί περί «τρομοκρατίας»
ΒΙΝΤΕΟ: Κινητοποίηση καταδίκης έξω από το fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμια
Μαραθώνια επικοινωνία Τραμπ με Πούτιν-Έκανε λόγο για «ειλικρινή και χρήσιμη» συνομιλία ο Ρώσος Προέδρος
Αντεξέταση ανακριτή στην δίκη του Αϊκούτ-Ερωτήματα υπεράσπισης για κυπριακές εταιρείες που συνδέονται με κατηγορούμενο
Βλέπει πρώτα Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ η Ολγκίν-Την ερχόμενη Δευτέρα η συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη
Ασυνεννοησία μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών, Δήμων και Βάσεων για τις δειγματοληψίες στο Lady’s Mile
Χειροπέδες σε 23χρονο και 40χρονο για τα επεισόδια στο fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμια
Άλμα για «ριζική αναθέσμιση της χώρας»-Οι στόχοι, οι πυλώνες και τα πρόσωπα του νέου κόμματος