Αστυνομικός κατήγγειλε λοχία για σεξουαλικά αδικήματα-Συνελήφθη αλλά δεν οδηγήθηκε στο Δικαστήριο

Μπορεί να επιχειρήθηκε να κρατηθεί σαν επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο άλλη μια σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως, η οποία πλήττει την Αστυνομία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, λοχίας που υπηρετεί σε νευραλγικό πόστο στο Αρχηγείο, καταγγέλθηκε από γυναίκα αστυνομικό, που επίσης υπηρετεί σε καίριο πόστο, για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η καταγγελία έγινε το περασμένο Σάββατο, 25/2/2023, και σε βάρος του λοχία εκδόθηκε και εκτελέστηκε ένταλμα σύλληψης.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να μην οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, όπου σε βάρος του φερόμενου θύτη εκδίδεται διάταγμα κράτησης του για διευκόλυνση των ανακρίσεων και για μη επηρεασμό μαρτυρίας, ενώ έγιναν υποδείξεις ώστε να υπάρξει διακριτικότητα, προκειμένου να μην γίνει διαρροή, όπως επίσης σε άλλες περιπτώσεις.

Ο φερόμενος θύτης, που εργάζεται στο ίδιο κτίριο με την παραπονούμενη, όπως αναφέρει πηγή, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, παρά το γεγονός πως πληροφορίες από το Αρχηγείο έκαναν λόγο για το αντίθετο, ενώ αντικείμενο σχολιασμού αποτέλεσε και η μη προσαγωγή του στο Δικαστήριο. Εντούτοις, πηγή, υποδεικνύει πως ο λοχίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα άμεσα και όχι σήμερα, Τετάρτη, μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα του λοχία, όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Η είδηση που αποκαλύπτει ο REPORTER, έρχεται στο φως λίγο μετά την τελετή διαβεβαίωσης της νέας Κυβέρνησης, με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, για ίση μεταχείριση, τονίζοντας πως «κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχτεί κρούσματα διαφθοράς και ευνοιοκρατία.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου, αναλαμβάνει τα ηνία σε μία δύσκολη περίοδο, όπου η Αστυνομία δέχεται χτυπήματα, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις κατηγορήθηκε για τους χειρισμούς τους.

Δειτε Επισης

Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα