Ενότητα βασισμένη σε Αρχές και Αξίες

Το ζητούμενο για τον ΔΗ.ΣΥ., μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και με τα όσα προηγήθηκαν προεκλογικά, είναι η σφυρηλάτηση της ενότητας. Ένα καθήκον και μια υποχρέωση, που όλοι καλούμαστε να υπηρετήσουμε, όσοι τουλάχιστον εξακολουθούν πραγματικά να γνοιάζονται για το παρόν και το μέλλον της Κληριδικής μας παράταξης.

Μια συζήτηση, η οποία γίνεται κάτω από το βαρύ κλίμα της απόφασης του Αβέρωφ Νεοφύτου να μην επαναδιεκδικήσει την επανεκλογή του στην Προεδρία του κόμματος. Μια απόφαση, καθόλα σεβαστή, που όμως αναπόφευκτα φτωχαίνει πολιτικά την παράταξη και τον τόπο μας. Ταυτόχρονα όμως, επιφορτίζει όλους εμάς ανεξαιρέτως με ευθύνη και σεμνότητα.

Είναι πραγματικά μια πολιτικά δύσκολη πραγματικότητα για όλους εκείνους τους αγνούς Συναγερμικούς, που στήριξαν την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου, οι οποίοι ήταν απαλλαγμένοι από σκοπιμότητες, εγωισμούς και προσωπικές ατζέντες. Οι άνθρωποι αυτοί, που κώφευσαν στους όποιους καλοθελητές και εργάστηκαν μέσα από το πιο έντιμο εργαλείο της πραγματικής πολιτικής, τη μέθοδο της πειθούς, που σήκωσαν ο καθένας ξεχωριστά στους ώμους τους την υποψηφιότητά του, ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσουν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Είναι πραγματικά δύσκολο για όλους εκείνους τους πολίτες και από άλλους ιδεολογικούς χώρους, νέες και νέους, που στάθηκαν δίπλα του όχι για τη λάμψη του, όχι γιατί οι αριθμοί των δημοσκοπήσεων τον ευνοούσαν, αλλά γιατί πραγματικά πίστωσαν τον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα μας.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου με την απόφαση αυτή, όσο και εάν μας στενοχωρεί, έθεσε πρώτος τον θεμέλιο λίθο της ενότητας της παράταξής μας, με εντιμότητα και κομματικό πατριωτισμό, διαψεύδοντας όλους εκείνους που μάταια προσδοκούσαν να διαμοιράσουν τα ιμάτιά της.

Καλείται λοιπόν, η παράταξή μας να βρει ξανά το πολιτικό της βηματισμό μέσα από την αυτοσυνειδησία μας, τις αρχές και τις αξίες της, ακολουθώντας τον δύσκολο και ευθύ δρόμο της πολιτικής αξιοπρέπειας, της πολιτικής σοβαρότητας και της αξιοπιστίας. Είμαστε καταδικασμένοι να ανταπεξέλθουμε γρήγορα και συλλογικά από την όποια εσωστρέφεια για το καλό της παράταξης και του τόπου.

Η επόμενη μέρα στον ΔΗ.ΣΥ. μας αφορά όλους. Η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, οι καταστατικές αλλαγές, η ανάγκη για έγκαιρη και προγραμματισμένη επαφή με τη βάση του κόμματος, για να καταγράφονται οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του Συναγερμικού κόσμου μας, είναι αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πρώτιστα όμως, μας ενδιαφέρει η παράταξη να συνεχίσει να είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων, να τιμά τον πολιτικό της λόγο, την πολιτική της Ιστορία, που σφυρηλατήθηκε μέσα από ανιδιοτελείς αγώνες, μακριά από διαπλεκόμενα συμφέροντα και καιροσκοπικές επιλογές.

Για να το πέτυχουμε, χρειάζεται η Ενότητα να μην είναι αφηρημένη έννοια και συνθηματική ρητορική, αλλά να είναι βασισμένη πάνω σε αρχές και αξίες. Να μην επιτρέψουμε σε τυχοδιώκτες και καιροσκόπους να διχάσουν ακόμα περισσότερο την παράταξή μας. Μόνο έτσι κερδίζεις το σεβασμό και την αναγνώριση φίλων και αντιπάλων. Μα πάνω απ΄ όλα, την εκτίμηση και την αναγνώριση του λαού, στον οποίο είμαστε υπόλογοι. Πάντα έτσι ξεχώριζε ο ΔΗ.ΣΥ., εφαρμόζοντας στο τέλος πάντοτε τις δικαιωμένες πολιτικές του επιλογές.

Γιατί, η Ενότητα, με περιεχόμενο και κοινή στόχευση, οδηγεί πάντοτε σε νικηφόρες εκλογικές μάχες και κυρίως σε λαμπρές πολιτικές επιτυχίες προς όφελος της πατρίδας μας.

* Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης