Σχεδόν 400 σεισμοπαθείς από την Τουρκία νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στα κατεχόμενα

Στα νοσοκομεία στην κατεχόμενη Λευκωσία και Αμμόχωστο νοσηλεύονται 396 πρόσωπα που τραυματίστηκαν στους σεισμούς στην Τουρκία ή που είναι χρόνιοι πάσχοντες.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», η «υπουργός υγείας», Ιζλέμ Γκιουρτσάγ Άλτουγρα ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους σεισμοπαθείς από την Τουρκία απευθύνθηκαν στα «νοσοκομεία» αφού έφτασαν στους συγγενείς τους που ζουν στα κατεχόμενα με δικά τους μέσα.

Όπως είπε, προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους τομείς της χειρουργικής, του τοκετού, των μολυσματικών ασθενειών και σε άλλους τομείς. Μέχρι στιγμής, 396 σεισμοπαθείς έχουν απευθυνθεί στα νοσοκομεία. «Κάποιοι από αυτούς έχουν λάβει θεραπεία σε εξωτερικά ιατρεία, κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και η θεραπεία τους συνεχίζεται. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση όσων νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Μπορώ να πω ότι όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους», ανέφερε η κ. Άλτουγρα. 

Η «υπουργός υγείας» ανέφερε, επίσης, ότι παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους σεισμοπαθείς και ότι η ομάδα ελέγχου λοιμώξεων πραγματοποιεί ελέγχους επισκεπτόμενη τις διευθύνσεις όπου διαμένουν όσοι προέρχονται από τη σεισμική ζώνη της Τουρκίας.

Αναφέροντας ότι ολοκληρώθηκαν και οι ελλιπείς εμβολιασμοί των παιδιών των οικογενειών που ήρθαν από την Τουρκία, η κ. Άλτουγρα είπε ότι στα νοσοκομεία της κατεχόμενης Λευκωσίας και της Αμμοχώστου νοσηλεύονται όχι μόνο όσοι τραυματίστηκαν από τους σεισμούς, αλλά και οι σεισμόπληκτοι με χρόνιες ασθένειες.

Η κ. Άλτουγρα αναφέρθηκε επίσης, στη σημασία της παροχής ηθικής στήριξης στους σεισμοπαθείς και στους πληγέντες από το σεισμό και προς αυτή την κατεύθυνση στα κατεχόμενα έχει πλέον τεθεί σε λειτουργία η γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Τεχνική στήριξη ΕΕ σε Κύπρο για χωροταξικό σχέδιο, διανομή ηλεκτρισμού, αμυντική βιομηχανία και νερό
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΥΦΑ στο επίκεντρο της Επ. Ενέργειας-Αναμένονται σταυρώματα στην Ολομέλεια
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό
Μιχαηλίδου: Kορυφαίο ιστορικό ορόσημο ο αγώνας '55-'59
Ενδεικτικός κατάλογος επικίνδυνων φαρμάκων από Κομισιόν για προστασία εργαζομένων
Πρόσβαση στην Εφαρμογή Ψηφιακός Πολίτης για νέους άνω των 14
Σφοδρή επίθεση Λετυμπιώτη σε δύο μέτωπα-«Διαφωνεί η ηγεσία του ΔΗΣΥ με αποφάσεις του ΔΗΣΥ»
Προωθείται συνεργασία για κατοχύρωση των παραμέτρων για τη διατήρηση σκύλων
Ανέπεμψε στη Βουλή το Νόμο για τους χρονοδιακόπτες στα φώτα τροχαίας ο Πρόεδρος-Πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κακομεταχείριση των φοιτητών που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις