Έκτακτη Ολομέλεια για έγκριση της παράτασης μειωμένων φόρων στα καύσιμα

Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων προκειμένου να ψηφίσει σε νόμο την παράταση των μειωμένων συντελεστών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Η νέα δίμηνη παράταση είχε εγκριθεί στις 22 Φεβρουαρίου, κατά την τελευταία συνεδρία της απελθούσας κυβέρνησης. Ωστόσο το νομοσχέδιο δεν είχε προωθηθεί στη Βουλή, η οποία είχε διακόψει τις εργασίες της λόγω των προεδρικών εκλογών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η Ολομέλεια θα συνέλθει στις 16:00, ενώ στις 15:00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή, προκειμένου να εξετάσει το νομοσχέδιο.

«Δεν θα αφήσουμε τους Κύπριους καταναλωτές να πληρώνουν έστω και ένα σεντ παραπάνω για εννέα ή δέκα μέρες», είπε η κ. Ερωτοκρίτου, η οποία απέδωσε στην εκτελεστική εξουσία το μπέρδεμα που έγινε σε σχέση με την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Λέγοντας πως το νομοσχέδιο ήρθε στο αρχείο της Βουλής στις 24 Φεβρουαρίου, η κ. Ερωτοκρίτου επεσήμανε πως είναι γνωστό πως τα νομοσχέδια κατατίθενται στην Ολομέλεια.

«Η κυβέρνηση γνωρίζει πως τα νομοσχέδια κατατίθενται σε Ολομέλεια. Η Βουλή δεν είναι ταχυδρομείο, υπάρχει Σύνταγμα, το οποίο διαλαμβάνει ότι η κατάθεση νομοσχεδίων γίνεται σε Ολομέλεια», είπε.

Η κ. Ερωτοκρίτου σημείωσε πως η εκτελεστική εξουσία γνώριζε ότι δεν υπήρχε Ολομέλεια ενώ η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρία του σώματος ήταν στις 9 Μαρτίου και συμπλήρωσε πως «άρα θα άφηναν τον κόσμο να πληρώνει φόρους από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Μαρτίου, στην καλύτερη περίπτωση».

«Όλο το βράδυ υπήρχαν επαφές και συνεννοήσεις και με την Πρόεδρο της Βουλής, η οποία αντιλήφθηκε άμεσα το σοβαρότητα του θέματος και μέχρι πριν από λίγο μου επιβεβαίωσαν ότι έχουμε έκτακτη Επιτροπή Οικονομικών και έκτακτη Ολομέλεια», κατέληξε η κ. Ερωτοκρίτου.

Συνεπώς από σήμερα το πρωί μέχρι και την έγκριση του νομοσχεδίου αύριο το απόγευμα, οι τιμές των καυσίμων θα είναι ψηλότερες, αφού ο φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 7 σεντ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 8,3 σεντ και του πετρελαίου κίνησης κατά 6,4 σεντ το λίτρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα