Τυλίχθηκε στις φλόγες διαμέρισμα στον Άγιο Δομέτιο-Στο Νοσοκομείο οι ένοικοι

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας στον Άγιο Δομέτιο ήταν το σοβαρότερο περιστατικό από τα 29 συνολικά που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 28ης Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 1ης Μαρτίου 2023. Ενοικοι της πολυκατοικίας λόγω καπνού και θερμών αερίων συνεπεία της πυρκαγιάς, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, με ασθενοφόρο και ιδιωτικά τους οχήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η ώρα 03:36 της Τετάρτης, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας στον Άγιο Δομέτιο στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 3 πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πύλης Πάφου και Καϊμακλίου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 04:28.

Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, οι ένοικοι του διαμερίσματος κατάφεραν να εξέλθουν του χώρου. Έγινε εκκένωση ολόκληρης της πολυκατοικίας από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα μέλη της Αστυνομίας. Τόσο οι ένοικοι του διαμερίσματος, όσο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας, επηρεάστηκαν από τον καπνό και τα θερμά αέρια που αναπτύχθηκαν σε όλους τους χώρους του κτηρίου.

Κάποιοι εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν προληπτικά στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρα που αφίχθηκαν στο περιστατικό και κάποιοι προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με τα ιδιωτικά τους οχήματα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, εκτεταμένες ζημιές έπαθε το διαμέρισμα και ο ηλεκτρικός εξοπλισμός του. Η σκηνή φρουρείται από την Αστυνομία και τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε συνολικά 29 κλήσεις για βοήθεια, με τις περισσότερες, 23, να αφορούν πυρκαγιές, 4 ειδικές εξυπηρετήσεις, ενώ υπήρξαν και 2 ψευδείς κλήσεις.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»