Tάσσεται υπέρ Χριστοδουλίδη ο Ιωάννου-«Γνώμονας δεν μπορεί να είναι ο ρεβανσισμός»

Βγήκε μπροστά ο τέως υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου και υπέδειξε τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στο β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών, τονίζοντας πως γνώμονας των αποφάσεων δεν μπορεί να είναι ο ρεβανσισμός, αλλά η ορθολογική αντιμετώπιση των δεδομένων.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε γραπτή του δήλωση, γνωστοποίησε την απόφασή του να ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας πως υπηρέτησε μαζί του στην ίδια Κυβέρνηση, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και οι στοχεύσεις του, τόσο για την οικονομική, όσο και την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, υπηρετούνται με την υποψηφιότητα του κ. Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση του κ. Ιωάννου, «ο αποκλεισμός του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, φέρνει την πλειοψηφία των συναγερμικών ψηφοφόρων μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αδυναμία επίτευξης συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, όμως αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει σε δεύτερο χρόνο. Αυτή την ώρα προέχει η απόφαση για τις εκλογές της Κυριακής».

Ο κ. Ιωάννου σημειώνει πως «θεωρώ ότι η οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, που επιτεύχθηκαν επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, μπορεί να διασφαλιστούν μέσα από την παρουσία του ΔΗΣΥ σε ένα σχήμα με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Η αντιμετώπιση των τεράστιων οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας εξαιτίας των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το μεταναστευτικό, η αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου, και βεβαίως, η ανάληψη πρωτοβουλιών για σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, επιτάσσουν τη μέγιστη συνεννόηση».

Συνεχίζοντας, ο τέως υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως «έχω την άποψη ότι οι στοχεύσεις αυτές υπηρετούνται με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον οποίο υπηρέτησα στην ίδια κυβέρνηση, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Με κάθε σεβασμό προς όλους, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τη δεδομένη στιγμή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποτελεί την μοναδική επιλογή που έχουμε μπροστά μας όσοι ιεραρχούμε ως ύψιστη προτεραιότητα την ανάγκη για διατήρηση και βελτίωση όσων κατακτήσαμε μέχρι σήμερα, όπως είναι η οικονομική ανάπτυξη, το ΓεΣΥ, το κράτος πρόνοιας, οι μεταρρυθμίσεις και πολλά άλλα, για τα οποία είμαστε υπερήφανοι».

Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε ότι «η απογοήτευση και η πικρία είναι κατανοητά αλλά δεν πρέπει να αφεθούν να επηρεάσουν την ευθυκρισία μας.  Γνώμονας των αποφάσεών μας δεν μπορεί να είναι ο ρεβανσισμός αλλά  η ορθολογική αντιμετώπιση των δεδομένων. Για όλους αυτούς τους λόγους, επιλέγω να στηρίξω τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια τις πολιτικές εκείνες, που παρά τα σφάλματα και τις αδυναμίες, ασπάζομαι και θέλω να διαφυλάξω για το καλό της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η «γνωμάτευση» της ΚΣ του ΟΑΣΕ για τις εκλογές στο Καζακστάν και οι επαφές Χαραλαμπίδου
Συναντήθηκε με τον Ούγγρο ΥΠΕΞ και ζήτησε εξηγήσεις ο Κόμπος
Επιμένει στον αμανέ του ο Τατάρ-« Δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί για ένα κράτος στην Κύπρο»
Πρώτα Συνέδριο, μετά εκλογές στον ΔΗΣΥ-Στις 4 Απριλίου η υποβολή υποψηφιοτήτων
Αρνείται την πρόταση του Προέδρου και μας κατηγορεί για... μαξιμαλισμό το «υπεξ»
Με το «συνταγματικό όνομα» του συμμετείχε το ψευδοκράτος στον ΟΤΚ, υποστηρίζει ο Τσαβούσογλου
Ορο για ομαλοποίηση σχέσεων Κύπρου-Τουρκίας φέρεται να θέτει ο Σίσι
Την πρότασή του για το Κυπριακό ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας ο Πρόεδρος
Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου ο τέως Πρόεδρος-Διατηρούν φιλικές σχέσεις
Θλίψη στο ΑΚΕΛ για τον θάνατο Σταύρου Χαραλάμπους-«Οι ζευγάδες φεύγουν, η σπορά μένει»