Σκυλάκι διασώθηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα στην Παλλουριώτισσα-Παραδόθηκε στην ιδιοκτήτρια

Σε 14 κλήσεις για βοήθεια, 5 πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 7ης Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 8ης Φεβρουαρίου 2023. Τα σημαντικότερα περιστατικά στα οποία ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφορούν σε δύο πυρκαγιές σε αυτοκίνητα και μία σε διαμέρισμα.

Συγκεκριμένα η ώρα 22:24 της Τρίτης λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μεταφοράς γάλακτος, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στην κοινότητα Ποταμιά της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως, Λοχία Σπύρου Τταντή. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο των επιβατών. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις ώρα 00:08 ψες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε στούντιο - διαμέρισμα στην οροφή τριώροφης πολυκατοικίας στην Παλλουριώτισσα, στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης Πάφου, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 00:36.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω διαμέρισμα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η ένοικος απουσίαζε, ενώ τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διέσωσαν μικρό σκυλάκι το οποίο βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα και το παρέδωσαν στην ιδιοκτήτριά του. Το κτίριο εκκενώθηκε προληπτικά από τα μέλη της Πυροσβεστιικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τα μέλη της Αστυνομίας. Ακολουθεί διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Εξάλλου, στις 2:32 τα ξημερώματα της Τετάρτης "λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε τρία οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στον χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας, Υπ/μου Αντρέα Παπαδόπουλου, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:52.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, δύο από τα οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ το τρίτο όχημα έπαθε ελαφρότερες ζημιές στο μπροστινό μέρος του. Επιπρόσθετα, από τον καπνό και τη θερμότητα, ζημιές υπέστη η βαφή εξωτερικού μέρους του κτηρίου. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, έγινε προληπτικά μερική εκκένωση της πολυκατοικίας, σε συνεργασία με τα μέλη της Αστυνομίας. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.   

Δειτε Επισης

Στο Μακάρειο για νοσηλεία ο δωδεκάχρονος που παρασύρθηκε στη Λεμεσό
Ανησυχεί ο Σύνδεσμος Προστασίας Πληροφοριών για τον χειρισμό των κυβερνοεπιθέσεων
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία
Κακόβουλα τέθηκε η πυρκαγιά σε όχημα στην Αραδίππου-Διερευνώνται οι ισχυρισμοί
Στο νοσοκομείο δωδεκάχρονο παιδί που παρασύρθηκε ενώ διασταύρωνε
Αντιδράσεις αστυνομικών για την επανασύσταση Ουλαμού Λαθροθηρίας-«Έχουμε πρόβλημα με τις παράγκες»
Συμβουλές ΕΤΕΚ για προστασία από κυβερνοεπιθέσεις-Οι κωδικοί, τα αρχεία και τα αντίγραφα
Διαμαρτυρία του Κυπροκουρδικού Συνδέσμου-Καταγγέλλει υιοθέτηση της τουρκικής ρητορικής
Κουκουλοφόροι παρενόχλησαν το λεωφορείο της Πέγειας
Εικόνες από τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στην κατοχή της 33χρονης στο αεροδρόμιο