Η μάχη του Καπαρτή με τον καρκίνο-«Τρεις μέρες πριν, μου ανακοίνωσε η γυναίκα μου ότι είναι έγκυος»

Για τον αγώνα της ζωής του που δίνει τους τελευταίους μήνες, μίλησε ο Βαλάντης Καπαρτής στο Σίγμα, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς ανακάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και τον κρατάει μακριά από τα γήπεδα

Αρχικά αποκάλυψε πως ανακάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και τον κρατάει μακριά από τα γήπεδα. «Στην περίοδο της προετοιμασίας παίζαμε ένα φιλικό με την ΕΝΠ στο Παραλίμνι και ήταν ο Γιάννης Πετράκης προπονητής. Ήμουν με τη γυναίκα μου και τη πεθερά μου. Θα πηγαίναμε διακοπές ωστόσο για διάφορους λόγους επέστρεψα με την ομάδα στο σπίτι. Μετά, αφότου είχα επικοινωνία με τη σύζυγό μου πήρα το αμάξι και οδηγούμουν προς το Παραλίμνι. Έσπασε το λάστιχο. Στην πίεση που έβαλα εκείνη τη στιγμή που άλλαζα το λάστιχο, πρίστηκε η μασχάλη μου»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρώτες του σκέψεις και αποκάλυψε ότι από την αρχή ένιωσε ότι το μυαλό του πήγε στο χειρότερο: «Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πάει εύκολα στο γιατρό. Όταν πρίστηκε η μασχάλη μου είπα γιατί. Περίμενα 1-2 βδομάδες, επικοινώνησα με τον προσωπικό μου ιατρό. Μου είπε να περάσω να με δει. Τυχαία ανακαλύψαμε ότι υπήρχε ένα κουβάρι εκεί. Μου είπε ο γιατρός να περιμένουμε, εγώ ένιωσα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πήγα και έκανα ultra sound. Βρήκαμε 4-5 διογκωμένους λεμφαδένες στην μασχάλη. Να σημειώσουμε ότι παίζαμε κανονικά στο πρωτάθλημα και στα 3-4 παιχνίδια ένιωθα δυνατός. Στο 5ο παιχνίδι άρχισα και έκανα αυτή τη διαδικασία. Όταν μου έγραψε ότι απαιτείται βιοψία, μου είπε ότι πρέπει να κάνω εγχείριση και ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Πάντα το μυαλό μου πήγαινε στο χειρότερο, πάντα προετοιμάζω τον εαυτό μου για το χειρότερο», ανέφερε στις δηλώσεις του στο Σίγμα.

Μίλησε για το πως βίωσε το χειρουργείο και τις δύσκολες μέρες της αναμονής για τη διάγνωση: «Μέσα μου ήξερα ότι είναι κάτι κακό. Πήγα στο γιατρό και μου είπε ότι πρέπει να με εγχειρίσει και να δούμε πως προχωρούμε. Πήγαμε να κάνουμε το χειρουργείο, στείλαμε το δείγμα για βιοψία και θα περιμένουμε. Έπρεπε να περιμένω 5 ημέρες. Η διαδικασία της αναμονής είναι χειρότερη από την διάγνωση.

Μετά από κάποιες ημέρες πήγαμε στο γραφείο του ιατρού και μου βάζει μπροστά μου τη διάγνωση και βλέπω λέμφωμα. Γέλασα. Μου λέει ο γιατρός υπάρχουν πολλοί καλοί αιματολόγοι, αλλά εγώ πάω πάντα βάση ενστίκτου. Δεν ακούω κανένα». Αυτή ήταν και η πρώτη του αντίδραση.

Τέλος αναφέρθηκε και στην εγκυμοσύνη της συζύγου του, ένα θαύμα όπως το χαρακτήρισε: «Πήγαμε στο Γενικό Νοσοκομείο, δίνω τη διάγνωσή μου στον γιατρό και τον ρωτάω. ”Έχω πιθανότητες;” Μου είπε ότι εδώ δεν πάμε με βάση τις πιθανότητες. ”Μπορεί για κάποιον να είναι 10% και μπορεί για σένα να είναι 100%”. Έπεσα στην αγκαλιά του και του λέω θέλω να γίνω καλά. Ξέσπασα. Τρεις μέρες πριν διαγνωσθώ, μου ανακοίνωσε η γυναίκα μου ότι είναι έγκυος. Ένα θαύμα αυτό που συνέβη, πίσω από αυτή την ιστορία, ήταν θέλημα Θεού».

Δειτε Επισης

Είπε σε ηλικιωμένη ότι η κόρη της χρειάζεται επέμβαση και κατάφερε να αποσπάσει 55,000 ευρώ
Παρανάλωμα του πυρός τρία οχήματα σε parking πολυκατοικίας-Καταζητείται 40χρονος
Η απάντηση ΥΠΕΞ στο σάλο για την τουρκική σημαία στην Πάφο-Αιχμές σε ιδιώτες
Ανείπωτη τραγωδία… Γονείς εντόπισαν νεκρό το ενός μηνός βρέφος τους
Επιμένει στα περί εκβιασμού η οικογένεια του «ξανθού μάγου»-«Μιλήσαμε και έκλαιγε σαν μωρό»
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον ένας νεκρός από φονικό ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ
Ζημιές στην παραγωγή τροφίμων που ξεπερνούν το 20% στην Τουρκία λόγων του φονικού σεισμού
Συνεχίζονται οι επαναπατρισμοί μεταναστών-Άλλοι 73 επέστρεψαν στη χώρα τους
Διπλάσιες επισκέψεις στο ΤΑΕΠ Παίδων, λιγότεροι γιατροί και νοσηλευτές
Πίεση, άγχος, χαμηλή αυτοπεποίθηση-Οι συνέπειες των εξετάσεων τετραμήνων στους μαθητές