Παίκτης της Μπάγερν έμαθε να τραγουδάει όπερα… για να παίζει καλύτερα

Ο διεθνής Γάλλος κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Νταγιότ Ουπαμεκανό, έχει αρχίσει να δουλεύει με έναν τραγουδιστή όπερας ώστε να γίνει καλύτερος ποδοσφαιριστής. Όμως γιατί το έκανε αυτό; Σύμφωνα με τον ίδιο, από τότε που άρχισε τα μαθήματα όπερας, επικοινωνεί καλύτερα με τους συμπαίκτες του.  

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που ναι μεν θέλει τεχνική, εξυπνάδα και ικανότητα με τα πόδια, όμως ένα μεγάλο μέρος για να λειτουργήσει μια ομάδα σωστά, είναι και η επικοινωνία μεταξύ των παικτών της. Ο Ουπαμεκανό ήταν από τους ποδοσφαιριστές που δυσκολευόταν πάνω στο θέμα της επικοινωνίας, την πρώτη του σεζόν στο Μόναχο.

Αυτό τον έκανε να θέλει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο πάνω σε αυτόν τον τομέα και ο ίδιος επικοινώνησε με έναν τραγουδιστή όπερας από την Λειψία, ώστε να λύσει αυτό του το «πρόβλημα».

Ο ίδιος ένιωθε ενοχλήσεις στις φωνητικές του χορδές μετά από κάθε αγώνα και ταλαιπωρούταν από πονόλαιμους για μεγάλο μέρος της σεζόν. Αντί όμως να «πολεμήσει» τον πόνο, αποφάσισε να βελτιωθεί πάνω σε αυτό και να μάθει να χρησιμοποίει σωστά τις φωνητικές του χορδές, ώστε να βελτιώσει την επικοινωνία του με τους συμπαίκτες του μέσα στο γήπεδο.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πάνω στα μαθήματα που έκανε:

«Όταν ήμουν μικρός, είχα δυσκολίες με την επικοινωνία. Ένιωσα την ανάγκη να δουλέψω πάνω στην φωνή μου, για να μπορέσω να είμαι δίνω εντολές στους άλλους αμυντικούς της ομάδας. Για αυτό δούλεψα με έναν τραγουδιστή όπερας, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Είναι σημαντικό να φωνάζεις σαν αμυντικός. Πρέπει να το κάνεις για να έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο, τον ρόλο του αρχηγού της άμυνας».

Πηγή: EΡΤ

Δειτε Επισης

Αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τα τελευταία έξι χρόνια-Επίσημα σε λειτουργία η εφαρμογή «ELPIS»
Παραδοχή Χαρτσιώτη για έξαρση εγκληματικότητας-«Εγκλήματα με κοινωνικές προεκτάσεις, πρέπει να αξιολογηθούν»
«Σκότωσα κορίτσια έως έξι μηνών, ο Παναγιωτάκης δεν ταιριάζει στο μοτίβο των δολοφονιών»-Όσα ισχυρίζεται η Μουρτζούκου
Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με λαθραία τσιγάρα και κατέληξαν με χειροπέδες-Πρόστιμο 10.000 σε 42χρονη
Διαρροή καυσίμων στον αυτοκινητόδρομο μετά την ανατροπή οχήματος-Κυκλοφοριακό κομφούζιο (pics)
Από εσωτερική αιμορραγία επήλθε ο θάνατος του 73χρονου Σιαμπτάνη-Τα ευρήματα της νεκροτομής
Ανατροπή οχήματος στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα (pics)
Αξιολογούνται τεκμήρια και μαρτυρίες για την απόπειρα φόνου στην Πύλα-Διαμπερές τραύμα στο πόδι φέρει ο 49χρονος
Το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε η Μουρτζούκου-«Για τον θάνατο του Παναγιωτάκη ευθύνεται η μητέρα του»
Την ανάκληση κατεψυγμένων αμπελόφυλλων ανακοίνωσαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες