Αλμυρά με τυρί και χαμ

Εξαιρετική γεύση! Συνταγή από Μαρίνα Παντελίδου.

ΥΛΙΚΑ 

  • 60 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κομμάτια
  • 70 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
  • 50 γρ. νερό
  • 100 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 320 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 8 φέτες τυρί ένταμ
  • 8 φέτες χαμ
  • 2 κ.σ. γάλα, για επικάλυψη

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ
  • πετσέτα κουζίνας
  • πινέλο ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 60 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κομμάτια και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 70 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια, 50 γρ. νερό, 100 γρ. γάλα, 50 γρ. ηλιανθέλαιο, 5 γρ. ζάχαρη, 10 γρ. ξηρή μαγιά και ζεστάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Προσθέστε 320 γρ. αλεύρι φαρίνα, το αλεσμένο τυρί, που αφήσατε στην άκρη, 2 πρέζες αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, ρυθμίστε Ζύμη/40 δευτερόλεπτα.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τη ζύμη με τη βοήθεια της σπάτουλας σε ένα μπολ, καλύψτε με μία πετσέτα και αφήστε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 6

Βήμα 6

Μοιράστε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη. Με ένα πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη, σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε σχήμα πίτας 12x15 εκ. Τοποθετήστε στη μία μεριά 1 φέτα τυρί ένταμ και από πάνω 1 φέτα  χαμ. Κλείστε προσεκτικά σε ρολό, τυλίγοντας από τη μεριά που  είναι το τυρί και το χαμ. Μεταφέρετε τα στο ταψί, με το αντικολλητικό χαρτί που ετοιμάσατε, με την ενώση της ζύμης  προς τα κάτω. Σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε για ακόμα 15  λεπτά να ξεκουραστούν.

Βήμα 7

Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείψτε τα αλμυρά με 2 κουταλιές γάλα και ψήστε για 25 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν και σερβίρετε.

Παραλλαγή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο μαλακό τυρί σας αρέσει και ό,τι άλλο αλλαντικό

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι