Η συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα ποδοσφαιριστή-«Η γη κουνούσε το βράδυ»

Τις δραματικές στιγμές που έζησε και όλα όσα βλέπει μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία περιγράφει ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολοβέτσιος.

«Το πιο δύσκολο είναι οι καιρικές συνθήκες. Χιονίζει από την ώρα του σεισμού» δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός της Καϊσέρισπορ, Δημήτρης Κολοβέτσιος.

«Η νύχτα μάς βρήκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Έχουμε φύγει από τα σπίτια μας. Απαγορεύεται να πάμε μέχρι στιγμής γιατί έχει κάποιες ρωγμές το κτίριο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο διεθνής ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολοβέτσιος περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ζει μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

Κολοβέτσιος: Προσπάθησα να βρω την ισορροπία μου, ήταν πάρα πολύ δύσκολο

«Ο πρώτος σεισμός με βρήκε στο σπίτι. Κοιμόμουν εκείνη τη στιγμή. Ήταν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα. Ξύπνησα έντρομος από τους θορύβους που έκαναν τα πράγματα στο σπίτι, τα ντουλάπια, κάποια φωτιστικά, τα τζάμια, όλα αυτά. Μόλις σηκώθηκα κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν πάρα πολύ δυνατό σεισμό. Προσπάθησα να βρω την ισορροπία μου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο εκείνη τη στιγμή. Κράτησε ενάμισι λεπτό, ίδιας έντασης, έντονης. Περίμενα να καταλαγιάσει, έτσι ώστε να μου δοθεί ευκαιρία να βάλω δύο πράγματα επάνω μου για να αποχωρήσω από το σπίτι» περιέγραψε στην ΕΡΤ ο κεντρικός αμυντικός της τουρκικής ομάδας Καϊσέρισπορ.

Ο Έλληνας αθλητής της τουρκικής ομάδας δήλωσε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Ο ίδιος, ευτυχώς, έχει βρει προσωρινό κατάλυμα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του. «Εμείς πάλι καλά που έχουμε αυτόν τον χώρο, αλλά αρκετός κόσμος στην περιοχή, αναγκάστηκε να μείνει στα αυτοκίνητα». Όπως είπε, ο δήμος φρόντισε τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους μετατρέποντας ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας.

«Η γη κουνούσε το βράδυ»

Μιλώντας για τους μεγάλης ισχύος μετασεισμούς, ανέφερε ότι και το βράδυ της Δευτέρας η γη κουνούσε πάρα πολύ. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι από τους τυχερούς καθώς διέμενε σε σύγχρονη πολυκατοικία. «Η πολυκατοικία έχει 21 ορόφους. Είναι καινούργια και θεωρείται από τις καλές πολυκατοικίες της περιοχής, αλλά γέμισε με ρωγμές» ανέφερε.

«Μόλις τελείωσε ο πρώτος σεισμός κατεβήκαμε όλοι κάτω έντρομοι και ο κόσμος φώναζε. Έκλαιγαν οι μανάδες και τα παιδιά. Άλλοι προσπαθούσαν να πάρουν γρήγορα τα αυτοκίνητά τους, έτσι ώστε να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο μακριά από τα σπίτια. Γενικότερα επικρατούσε ένα χάος.

Όπως είπε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, τον δεύτερο, επίσης ισχυρό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ τον πέρασε στο προπονητικό κέντρο μαζί με συναθλητές του. Αλλά, όπως τόνισε, το πιο δύσκολο για τους πολίτες είναι οι άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς εξακολουθεί να χιονίζει. Μάλιστα, τόνισε πως η γη εξακολουθεί να σείεται και το μόνο που θέλει είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Απαντά στον Οδυσσέα για την κόρη του πρύτανη το Κέντρο Αριστείας biobank.cy
Νέα απάτη με ψευδογιατρό, απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από 76χρονη
Απείλησε ιδιοκτήτη υποστατικού, επιχείρησε να του πουλήσει προστασία και τον συνέλαβαν
Έσπασε τη σιωπή του ο Καραμανλής-«Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα μου συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία»
Δεν δείχνουν πολιτικά κίνητρα οι έρευνες για τον εμπρησμό στο οίκημα της ΕΔΕΚ Τσιακκιλερού
Αύξηση του στοιχηματισμού στην Κύπρο-Πώς αντιλαμβανόμαστε αν κάποιος είναι εθισμένος
O βασανιστικός θάνατος της 12χρονης Λουίζε-Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα νυχιών
Ορκίστηκαν και ξεκινούν εκπαίδευση οι 221 ειδικοί αστυνομικοί για φρούρηση της Νεκρής Ζώνης
Πειθαρχική έρευνα από ΟΚΥπΥ για το περιστατικό με τη γυμνή γυναίκα-Καταγγελία στην Αστυνομία
Στις φλόγες όχημα στην Αραδίππου, καταστράφηκε ολοσχερώς