Παραδόθηκαν τα ψηφοδέλτια στον Έφορο Εκλογής Εξωτερικού

Στην πρώτη παράδοση ψηφοδελτίων προς τον Έφορο Εκλογής του Εξωτερικού, Κυριάκο Κούρο προχώρησε την Τρίτη ο Διευθυντής του Κυβερνητικού Τυπογραφείου Πέτρος Ξενοφώντος, ο οποίος παρουσίασε επίσης δείγμα του ψηφοδελτίου. Σημείωσε παράλληλα ότι από την Κυριακή το βράδυ το προσωπικό του Κυβερνητικού Τυπογραφείου εργάζεται συνεχώς για να είναι όλα έτοιμα για την ερχόμενη Κυριακή.    

Ο Διευθυντής του Κυβερνητικού Τυπογραφείου, Πέτρος Ξενοφώντος, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η παράδοση των ψηφοδελτίων με οδηγίες του Γενικού Εφόρου Εκλογών και αυτή τη στιγμή παραδίδονται τα ψηφοδέλτια για το εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι θα γίνει και ο σχετικός έλεγχος έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιοδήποτε λάθος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδικασία που ακολουθείται και για τον αριθμό των ψηφοδελτίων που έχουν εκτυπωθεί, ο κ. Ξενοφώντος είπε ότι μετά το τελικό αποτέλεσμα (σσ του α’ γύρου των Προεδρικών Εκλογών) ο Γενικός Έφορος Εκλογών έδωσε γραπτές οδηγίες και έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκτύπωσης και ετοιμασίας των ψηφοδελτίων.  

«Αυτή η δουλειά πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα διότι το χρονικό περιθώριο είναι μόνο τρεις ημέρες. Έτσι, από το βράδυ της Κυριακής είμαστε εδώ συνεχώς για να είμαστε όλοι έτοιμοι για την ερχόμενη Κυριακή», ανέφερε ο Διευθυντής του Κυβερνητικού Τυπογραφείου, προσθέτοντας ότι έχουν ετοιμαστεί 610.525 ψηφοδέλτια, τα οποία θα κατανεμηθούν στις διάφορες επαρχίες ανάλογα και με τον αριθμό των ψηφοφόρων. 

Σημειώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για ορισμένες επαρχίες της Κύπρου, ενώ συνεχίζεται για τις υπόλοιπες.

Από την πλευρά του, ο Έφορος Εκλογής του Εξωτερικού, Κυριάκος Κούρος, αναφερόμενος στις κάλπες του εξωτερικού, είπε ότι θα γίνει ενδελεχής έλεγχος όσον αφορά τα ψηφοδέλτια που θα παραληφθούν. Επειδή έχουν επιστρέψει οι προεδρεύοντες από το εξωτερικό, θα ξεκινήσει από την Πέμπτη η παράδοση των ψηφοδελτίων στους προεδρεύοντες που θα αναχωρήσουν, ανέφερε. 

Πρόσθεσε ότι οι εκλογείς του εξωτερικού είναι 10.346 και τα τυπωμένα ψηφοδέλτια είναι πάνω από 11.000. «Από την Τετάρτη παραδίδουμε την πρώτη κάλπη και τα ψηφοδέλτια φεύγουν για το εξωτερικό», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία