Υπερψηφίστηκε η έκθεση για το Ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων με εισηγητή το Λουκά Φουρλά

Με συντριπτική πλειοψηφία η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε την Έκθεση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023, Εισηγητής της οποίας είναι ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σε δηλώσεις του μετά την ψήφιση της Έκθεσης, η οποία θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς έγκριση πιθανότατα στις 9 Μαΐου, ο κ. Φουρλάς αναφέρθηκε στην εξαιρετική σημασία που θα έχει για τους ευρωπαίους πολίτες.

«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα και την Κύπρο μας να επιλεγώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις αρμόδιες Επιτροπές και Πολιτικές Ομάδες, ως ο Εισηγητής.  Στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος.  Στόχος είναι όπως όλοι να έχουν πρόσβαση στην ειδίκευση, στην επανειδίκευση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.  Κανείς να μην μείνει πίσω».

Σημείωσε ότι αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία πρέπει να ξεκινήσει από την πατρίδα μας δείχνοντας σε όλους ότι η μικρή μας Κύπρος μπορεί να φέρει εις πέρας ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα.

«Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι ο καταρτισμός όλων των Ευρωπαίων με τις απαραίτητες γνώσεις και τις κατάλληλες δεξιότητες που απαιτούνται, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις που θα συναντήσουν, τόσο στο χώρο της εργασίας τους όσο και στην καθημερινότητά τους».

Με την τεχνολογία στη ζωή μας, όπως ανέφερε ο κ. Φουρλάς, επιβάλλεται να προσαρμοστούμε και οι ψηφιακές δεξιότητες είναι απαραίτητες.

«Στο άμεσο μέλλον κάποιες εργασίες θα πάψουν να υπάρχουν και κάποιες νέες θα προκύψουν. Απαιτείται συνεργασία κρατικού και ιδιωτικού τομέα ώστε να υπάρχει πλήρης πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν τις μελλοντικές ανάγκες στην αγορά εργασίας».

Επομένως, κατέληξε ο κ. Φουρλάς, όταν αναφερόμαστε στις δεξιότητες εννοούμε ειδικές ικανότητες που έχουν να κάνουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις και απαιτήσεις του σήμερα και κάποιες που θα προκύψουν στα επόμενα χρόνια.

 

Δειτε Επισης

Ενημέρωσε τους ευρωπαίους για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών ο Κόμπος
Θα δει Μακρόν και Σολτς στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης
Οι εννέα προτεραιότητες του Μιχάλη Χατζηγιάννη για το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Σε κοινές παραγγελίες πυρομαχικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας συμμετέχει η Κύπρος
Έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αννίτα ο ΔΚΤ-«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις κυπριακές τράπεζες»
Χαρτοπόλεμος Δημητρίου-ΑΚΕΛ για τη χρηματοδότηση από ρωσικό λόμπι
Επιστολή ΔΗΠΑ στον ΥΠΕΣ για προσφυγικές πολυκατοικίες-Οι εισηγήσεις Γιακουμή
Διαβεβαίωση Προέδρου στον Πρωθυπουργό του Λιβάνου για στήριξη του λαού του
Βλέπει πρώτα Ούρσουλα και μετά Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
«Η μελέτη για τις προσφυγικές κατοικίες κρύφτηκε στα συρτάρια, δεν έχει δοθεί καν στη Βουλή»