Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η μετάδοση πολιτικής διαφήμισης

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε γραπτή ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι η μετάδοση πολιτικής διαφήμισης από όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς  θα πρέπει να τερματιστεί μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023.  

Παράλληλα τονίζει ότι απαγορεύεται η προβολή ή η μετάδοση από τους σταθμούς των αποτελεσμάτων οποιωνδήποτε δημοσκοπήσεων που σχετίζονται με εκλογές επτά μέρες πριν από την διεξαγωγή οποιωνδήποτε εκλογών.

Στην ανακοίνωση, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου υπενθυμίζει όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς ότι καθ’ όλη την διάρκεια της τρέχουσας βδομάδας, και μέχρι το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 12.2.2023, είναι σε ισχύ οι πρόνοιες του άρθρου 46(1) του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98 (όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα) σύμφωνα με τις οποίες:  «Απαγορεύεται η προβολή ή η μετάδοση από τους σταθμούς των αποτελεσμάτων οποιωνδήποτε δημοσκοπήσεων που σχετίζονται με εκλογές επτά μέρες πριν από την διεξαγωγή οποιωνδήποτε εκλογών».

Παράλληλα υπενθυμίζεται επίσης ότι η μετάδοση πολιτικής διαφήμισης από όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς (συμπεριλαμβανομένου του ΡΙΚ)  θα πρέπει να τερματιστεί μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023.

Η Αρχή αναμένει ότι οι οργανισμοί θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα προς συμμόρφωση με τις πρόνοιες τις Νομοθεσίας, σημειώνοντας ότι παράλειψη συμμόρφωσης προς το περιεχόμενο της παρούσας εγκυκλίου συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή των ανάλογων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενημέρωσε τους ευρωπαίους για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών ο Κόμπος
Θα δει Μακρόν και Σολτς στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης
Οι εννέα προτεραιότητες του Μιχάλη Χατζηγιάννη για το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Σε κοινές παραγγελίες πυρομαχικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας συμμετέχει η Κύπρος
Έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αννίτα ο ΔΚΤ-«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις κυπριακές τράπεζες»
Χαρτοπόλεμος Δημητρίου-ΑΚΕΛ για τη χρηματοδότηση από ρωσικό λόμπι
Επιστολή ΔΗΠΑ στον ΥΠΕΣ για προσφυγικές πολυκατοικίες-Οι εισηγήσεις Γιακουμή
Διαβεβαίωση Προέδρου στον Πρωθυπουργό του Λιβάνου για στήριξη του λαού του
Βλέπει πρώτα Ούρσουλα και μετά Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
«Η μελέτη για τις προσφυγικές κατοικίες κρύφτηκε στα συρτάρια, δεν έχει δοθεί καν στη Βουλή»