Μπουρλότο πριν το Πολιτικό Γραφείο-Σε θέσεις μάχης οι τάσεις εντός του ΔΗΣΥ

Όλα τα φόντα ώστε να εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα σφοδρή σύγκρουση των διαφορετικών τάσεων εντός του κόμματος, έχει η απογευματινή κρίσιμη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μια συνεδρία που συνοδεύεται από έντονο παρασκήνιο, παρεμβάσεις, επικοινωνιακά τρικ και άλλα πολλά, ώστε η κάθε πλευρά να διασφαλίσει ότι θα περάσει το δικό της.   

Άλλωστε οι συσχετισμοί και οι δύο βασικοί πόλοι που έχουν δημιουργηθεί, επιτρέπουν τη συνέχιση των προσπαθειών μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να επηρεάσουν υπέρ τους το αποτέλεσμα. Μάλιστα ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη εκφράσει την προτίμηση του στην επιλογή της ψήφου κατά βούληση, κατήγγειλε παρέμβαση προς το πρόσωπο του για να αλλάξει γνώμη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς αλλάζει τις ισορροπίες η παρουσία Αναστασιάδη στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ

Όσοι με ξέρουν έστω ελάχιστα, έγραψε ο Μιχάλης Σοφοκλέους, «ξέρουν καλά ότι είμαι άνθρωπος με το θάρρος της γνώμης του. Κανένα τηλεφώνημα - πολύ περισσότερο κανένα καθοδηγούμενο τηλεφώνημα - δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση που, με παρρησία όπως πάντα, θα καταθέσω στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος μου».

Αυτή η ανάρτηση του Μιχάλη Σοφοκλέους, σε συνδυασμό με την καταγγελία του Φαίδωνα Φαίδωνος για τις ύβρεις εναντίον του από τη στιγμή που εξέφρασε δημόσια τη θέση του υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη, καταδεικνύουν και το κλίμα που επικρατεί εντός του κόμματος. Ένα κλίμα πρωτόγνωρο για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο οποίος ενδεχομένως έχει να ζήσει τέτοια εσωστρέφεια από την εποχή 2003-2004, όταν και πάλι υπήρχε απέναντι από την επίσημη κομματική υποψηφιότητα του Γλαύκου Κληρίδη, ο Αλέκος Μαρκίδης και αργότερα με τις διαφωνίες για το «ναι» ή το «όχι» στο Σχέδιο Ανάν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασφυκτικό φλερτ Χριστοδουλίδη σε Αβέρωφ-Προτείνει ουσιαστική συμμετοχή ΔΗΣΥ

Είναι, εξάλλου, μια πρωτόγνωρη κατάσταση από μόνη της, από τη στιγμή που ποτέ στο παρελθόν το κόμμα δεν βρέθηκε σε αυτή τη δύσκολη θέση, να βρίσκεται εκτός του δεύτερου γύρου των εκλογών και να καλείται να στηρίξει είτε τον υποψήφιο που στηρίζει το κόμμα της αριστεράς, είτε τον υποψήφιο που στηρίζουν τα κόμματα του Ενδιάμεσου χώρου. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι λιγοστές δημόσιες παρεμβάσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου μετά την ήττα την περασμένη Κυριακή. Ο πρόεδρος του μέσα από τις δηλώσεις του εξέφρασε δυσφορία για τον Νίκο Αναστασιάδη, αφού όταν ρωτήθηκε για το τι συζήτησαν στις δύο συναντήσεις που είχαν, είπε, «έχει εκπρόσωπο Τύπου, ρωτάτε τον ίδιο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρίσκουν διέξοδο στην ψήφο κατά βούληση-Ημέρα αποφάσεων στον ΔΗΣΥ

Την ίδια ώρα ο Ευθύμιος Δίπλαρος σε δημόσιες δηλώσεις του εξέφρασε την ετοιμότητα του ακόμα και να παραιτηθεί αν αυτό θα βελτιώσει το βαρύ κλίμα στο κόμμα, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά πως όποια απόφαση κι αν ληφθεί θα αφήσει πληγές, συνεπώς το πιο σοφό θα ήταν να ληφθεί η απόφαση με το μικρότερο κόστος. 

Εξάλλου, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος, ο βουλευτής του κόμματος στη Λεμεσό, Νίκος Σύκας, ανέφερε σε ανάρτηση του ότι τελικά οι ελέφαντες στο δωμάτιο δεν ήταν ένας, αλλά πολλοί, παραπεμπωντας εμμέσως στα όσα είχαν ακουστεί προεκλογικά, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης στηρίζει υπογείως τον Νίκο Χριστοδουλίδη και αποτελεί τον ελέφαντα στο δωμάτιο της Πινδάρου. 

Τα τεκταινόμενα στον ΔΗΣΥ, σχολίασαν με ανάρτηση τους στο twitter και ο πρώην υπουργός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Ο Γιώργος Παμπορίδης, ενόψει της σημερινής απόφασης του Πολιτικού Γραφείου, έγραψε «Φιλική υπενθύμιση για όσους μιλούν για υπέρβαση. Grand Coalition χωρίς Grande Cojones δεν γίνεται. Και στον πελλότοπο (σ.σ. εννοεί την Κύπρο) αυτό το είδος δεν ευδοκιμεί αυτό το είδος». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγκλωβισμένος ο ΔΗΣΥ-Οι τρεις δρόμοι, οι παγίδες και η πιο ανώδυνη επιλογή

 

 

Δειτε Επισης

Αποστάσεις Λευκωσίας από Αθήνα-«Δεν μας δεσμεύει η απόφαση Ελλάδας για στήριξη Τουρκίας για ΙΜΟ»
Υπουργός Άμυνας: Ένταξη Κύπρου στο πρόγραμμα SPP για συνεργασία με την εθνοφρουρά του New Jersey
Αννίτα Δημητρίου: Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας μας
Τα τέσσερα πιθανά σενάρια για το μέλλον του Κυπριακού
«Συζητήσαμε» με το Chat GPT για το.... Κυπριακό-Οι ευθύνες, οι προσδοκίες και οι υποσχέσεις
Παπαμελετίου: Η επίλυση του Κυπριακού κορυφαίο εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να επικρατήσουν συνθήκες ενότητας
Αννίτα Δημητρίου: Σημαντικό να κρατήσουμε άσβεστη την αισιοδοξία και την ελπίδα
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25η Μαρτίου στην Κύπρο (pics)
Ευελπιστεί σε σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό ο Προέδρος-«Τώρα είναι η ώρα της διπλωματίας»