Πέρασε η ψήφος κατά βούληση από ΔΗΣΥ-Έξι ψήφοι υπέρ Μαυρογιάννη, δύο Χριστοδουλίδη

Μια από τις πιο κρίσιμες συνεδρίες του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις έξι το απόγευμα, στον απόηχο του αποκλεισμού του υποψηφίου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, με το κόμμα να βρίσκεται πλέον ενώπιον διλημμάτων που δεν είχε ποτέ ξανά στην ιστορία του. Από τη μια να καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον υποψήφιο που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και από την άλλη τον υποψήφιο που προεκλογικά κατηγορήθηκε από σύσσωμη την ηγεσία του ΔΗΣΥ, ότι επιχειρεί να διασπάσει το κόμμα. Ως τρίτη επιλογή και πιο επικρατέστερη σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτή της ψήφου κατά βούληση.        

Το Πολιτικό Γραφείο, διεξάγεται στη σκιά της παρουσίας ή μη του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος αρχικά εξέφρασε την πρόθεση να παρευρεθεί, ωστόσο τελικά επικράτησαν δεύτερες σκέψεις. Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας, αναμένεται ότι θα ζητήσουν και θα λάβουν τον λόγο αρκετά στελέχη του κόμματος που θα εξηγήσουν τους λόγους που τάσσονται υπέρ ή κατά των επιλογών που βρίσκονται επί τάπητος. 

Η συνεδρία αναμένεται να είναι πολύωρη ενώ σύμφωνα με στελέχη του ΔΗΣΥ δεν αποκλείεται η τελική απόφαση να ληφθεί με ψηφοφορία των 151 συμμετεχόντων.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ: 

 

Δειτε Επισης

Τον Πρόεδρο του Λιβάνου υποδέχεται στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης
Μίλησε σαν πολιτικός, έριξε νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Αγγελίδης
Επισήμανε την αρτιότητα του ΚΣΕΔ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-«Αποτελεί κέντρο αριστείας στην περιοχή»
Ανησυχία Ερτουγρούλογλου για ένταξη ΚΔ στη ζώνη Σένγκεν
Κατηγόρησε τον Σάββα Αγγελίδη ότι έριξε λάδι στη φωτιά η ΕΔΕΚ-«Οι θεσμοί επιβάλλεται να εγκαταλείψουν την έπαρση»
Τη διάνοιξη διόδου Πυροΐου συζήτησε με Ολγκίν ο Δήμαρχος Αθηένου-Της παρέδωσε επιστολή για την κατάσταση στη περιοχή
Αισιόδοξο το μήνυμα της ExxonMobil για το Πήγασος 1-«Άρχισε να μαζεύεται ποσότητα εμπορεύσιμη»
Μάρτιο 2026 θα δοθεί το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση Βασιλικού-Μέχρι τον Οκτώβριο η πιστοποίηση «Προμηθέα»
Πυροδότησε το κλίμα ο Αγγελίδης, νέα ριπή από κόμματα που εμμένουν σε παραίτηση-«Απειλή για τη δικαιοσύνη είναι ο ίδιος»
Μαίνεται η κόντρα Αννίτας και Οδυσσέα με φόντο το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Επανέφερε την προσέγγιση ''το κόμμα τζαι τα μάθκια σας''»