Πέρασε η ψήφος κατά βούληση από ΔΗΣΥ-Έξι ψήφοι υπέρ Μαυρογιάννη, δύο Χριστοδουλίδη

Μια από τις πιο κρίσιμες συνεδρίες του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις έξι το απόγευμα, στον απόηχο του αποκλεισμού του υποψηφίου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, με το κόμμα να βρίσκεται πλέον ενώπιον διλημμάτων που δεν είχε ποτέ ξανά στην ιστορία του. Από τη μια να καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον υποψήφιο που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και από την άλλη τον υποψήφιο που προεκλογικά κατηγορήθηκε από σύσσωμη την ηγεσία του ΔΗΣΥ, ότι επιχειρεί να διασπάσει το κόμμα. Ως τρίτη επιλογή και πιο επικρατέστερη σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτή της ψήφου κατά βούληση.        

Το Πολιτικό Γραφείο, διεξάγεται στη σκιά της παρουσίας ή μη του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος αρχικά εξέφρασε την πρόθεση να παρευρεθεί, ωστόσο τελικά επικράτησαν δεύτερες σκέψεις. Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας, αναμένεται ότι θα ζητήσουν και θα λάβουν τον λόγο αρκετά στελέχη του κόμματος που θα εξηγήσουν τους λόγους που τάσσονται υπέρ ή κατά των επιλογών που βρίσκονται επί τάπητος. 

Η συνεδρία αναμένεται να είναι πολύωρη ενώ σύμφωνα με στελέχη του ΔΗΣΥ δεν αποκλείεται η τελική απόφαση να ληφθεί με ψηφοφορία των 151 συμμετεχόντων.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ: 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνοκύπριοι φοιτητές αποδοκίμασαν τον Τατάρ στο Λονδίνο
Ενοχλήθηκε με το ταξίδι του ΠτΔ στην Αθήνα ο Τατάρ-«Προσπάθησε να παραπλανήσει την διεθνή κοινότητα»
Αννίτα: Να μην εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής
Εκδόθηκε ο 10ος τόμος του «Φακέλου της Κύπρου»
Μη αποδεκτή η σημερινή κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο υποστηρίζουν Ε/κ και Τ/κ κόμματα
Στην ατζέντα της Ισπανικής Προεδρίας το Κυπριακό
Προσφυγή Ελεγκτικής σε INTOSAI για μη υποβολή στοιχείων από ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ
O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετείχε στη 2η Σύνοδο για τη Δημοκρατία μέσω τηλεδιάσκεψης
Αλλαγές στο σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ίδια κατανάλωση
Δέκα υποτροφίες για σπουδές σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας για γυναίκες εξήγγειλε ο Πρόεδρος