ΒΙΝΤΕΟ: Η επίθεση κατά Προδρόμου, οι φωνές και οι προπηλακισμοί στη συνεδρία ΔΗΣΥ

Σε ιδιαίτερα τεταμένο και φορτισμένο κλίμα διεξάγεται το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ. Πέραν από τις λεκτικές εντάσεις και διαφωνίες που καταγράφονται εντός της αίθουσας, υπήρξαν επεισόδια και προπηλακισμοί στον χώρο εκτός της αίθουσας, με κάποιους από τους παρευρισκόμενους να επιτίθενται στον Πρόδρομο Προδρόμου και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη συνεδρία. 

Η ένταση ξεκίνησε από την ώρα που εξήλθε από την αίθουσα του Πολιτικού Γραφείου ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, καθώς μερίδα πολιτών του φώναζαν «τέρμα οι αποστάτες», ενώ εκστόμισαν ύβρεις εναντίον του, τον αποδοκίμασαν έντονα και τον φώναζαν προδότη.

Στη συνέχεια, το κλίμα εντάθηκε περαιτέρω, με τους παρευρισκόμενους να στρέφονται κατά των δημοσιογράφων και των λειτουργών των ΜΜΕ, εκδιώχνοντάς τους από το χώρο έξω από την αίθουσα, κλείνοντας την πόρτα και φωνάζοντας «έξω, έξω». 

Μάλιστα, κάποιοι άρχισαν φώναζαν «Μόνο με τον Αβέρωφ». Τα πνεύματα κατευνάστηκαν με την παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος διέκοψε για λίγο τη συνεδρία και μετέβη στο σημείο, ζητώντας από όλους να ηρεμήσουν.   

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου, από το βράδυ της Κυριακής, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών βγήκε δημόσια και υποστήριξε ότι ο ΔΗΣΥ έχει υποψήφιο και αυτός είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΕΔΩ

Πλειοψηφικό ρεύμα για κατά βούληση
Στο μεταξύ, συνεννόηση για ψήφο κατά συνείδηση στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, υπήρξε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως αναφέρεται σε γραπτό κείμενο που διάβασε κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακόμα απόφαση πολιτικού γραφείου και αφού έχει διαβαστεί από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ μια συνεννόηση που υπήρξε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ψήφο κατά συνείδηση.

Ο κ. Φαίδωνος πρόσθεσε ότι κατά τη συζήτηση που έχει μέχρι στιγμής διεξαχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που έχουν ανέβει στο βήμα τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη και της αποστασίας. Είπε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί μία ή δύο αντίθετες απόψεις και οι υπόλοιπες είναι κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ υπάρχουν και αρκετές φωνές, όπως είπε, υπέρ της στήριξης του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ακόμη και αυτοί που τοποθετούνται υπέρ της κατά συνείδησης ψήφου, πρόσθεσε, δηλώνουν κατά της αποστασία και κατά των αποστατών.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι θα ήταν προτιμότερο η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου να ήταν ανοιχτή ώστε να γίνει καλύτερα η πλειοψηφία που διαμορφώνεται στο θέμα Μαυρογιάννης ή Χριστοδουλίδη.

Δειτε Επισης

Ενημέρωσε τους ευρωπαίους για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών ο Κόμπος
Θα δει Μακρόν και Σολτς στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης
Οι εννέα προτεραιότητες του Μιχάλη Χατζηγιάννη για το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Σε κοινές παραγγελίες πυρομαχικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας συμμετέχει η Κύπρος
Έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αννίτα ο ΔΚΤ-«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις κυπριακές τράπεζες»
Χαρτοπόλεμος Δημητρίου-ΑΚΕΛ για τη χρηματοδότηση από ρωσικό λόμπι
Επιστολή ΔΗΠΑ στον ΥΠΕΣ για προσφυγικές πολυκατοικίες-Οι εισηγήσεις Γιακουμή
Διαβεβαίωση Προέδρου στον Πρωθυπουργό του Λιβάνου για στήριξη του λαού του
Βλέπει πρώτα Ούρσουλα και μετά Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
«Η μελέτη για τις προσφυγικές κατοικίες κρύφτηκε στα συρτάρια, δεν έχει δοθεί καν στη Βουλή»