Ο εκνευρισμός Αβέρωφ για Πρόεδρο, η δυσφορία για στελέχη και ο γρίφος για Β γύρο

Έντονος και ενοχλημένος με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος υπέδειξε πως η όποια απόφαση θα ληφθεί, θα ληφθεί μέχρι αύριο από την ηγεσία του κόμματος.  

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ενοχλήθηκε όταν ρωτήθηκε για το τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν, τόσο χθες το βράδυ όσο και σήμερα το πρωί στις δύο συσκέψεις που έγιναν για τη διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος. Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δείχνει προτίμηση στο σενάριο στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πάντως ο Αβέρωφ Νεοφύτου, όταν ρωτήθηκε για το τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε, «μην με ρωτάτε τι είπε ο Πρόεδρος. Έχουν κι εκείνοι εκπροσώπους, ρωτάτε τους ίδιους. Εγώ θα μιλήσω για το κόμμα μου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλοι θέλουν τους Συναγερμικούς-Τα ανοίγματα στους ηττημένους ρυθμιστές

Μάλιστα αποκάλυψε πως βρήκε το πρωί στο κινητό του μήνυμα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, στο οποίο απάντησε, ξεκαθαρίζοντας του ότι ο ΔΗΣΥ θα κινηθεί στο πλαίσιο των διαδικασιών που ορίζει το καταστατικό του. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου παρέπεμψε για τις τελικές οριστικές αποφάσεις του κόμματος, μετά τη συνεδρία των συλλογικών οργάνων, ενώ άφησε ανοικτά όλα τα παράθυράκια, υποδεικνύοντας πως, «εμείς δεν αρνούμαστε να συναντηθούμε με οποιοδήποτε. Αν έχουν κάτι να μας πουν θα τους ακούσουμε», είπε. 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πάντως, ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός, σε μια προσπάθεια να μην υπονοήσει με κανένα τρόπο, την προσωπική του προτίμηση, τονίζοντας πως όλα τα ενδεχόμενα και όλες οι τυχών επιλογές, είναι στο τραπέζι, τόσο ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου που συνεδριάζει από τις δώδεκα το μεσημέρι, όσο και ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου που θα συνέλθει το απόγευμα. Σημειώνεται πως με βάση τον προγραμματισμό που έγινε, η απόφαση θα ληφθεί, σύμφωνα και με το Καταστατικό από το Ανώτατο Συμβούλιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το δίλημμα του ΔΗΣΥ, η προτίμηση Αναστασιάδη και ο κίνδυνος διχασμού

Ερωτηθείς για τα στελέχη του ΔΗΣΥ που έσπευσαν να κοινοποιήσουν την απόφαση τους υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη, φωτογραφίζοντας ενδεχομένως τον Πρόδρομο Προδρόμου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε πως είναι καλύτερα να αποφεύγονται οποιεσδήποτε τοποθετήσεις μέχρι τη λήψη της τελικής απόφασης. «Αλλά συμβαίνουν και αυτά. Θα ασχολήθούμε με μια δήλωση ενός στελέχους, όταν κάποιος πήγε απέναντι από το κομματικό;», διερωτήθηκε ο κ. Νεοφύτου.

«Θα δούμε το όλο ζήτημα πολιτικά, πρόσθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, επαναλαμβάνοντας πως, «είμαστε κόμμα Αρχών, δεν είμαστε ούτε περαστικοί από την πολιτική, ούτε είναι παροδικό αυτό το ιστορικό κόμμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Α. Μαυρογιάννης: Σήμερα μίλησε ο λαός, η ετυμηγορία του ήταν σαφής

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση του Τατάρ μετά τις αποδοκιμασίες-«Για άλλη μια φορά, είδαμε τη ντροπή τους»
Πρώτη του Εθνικού Συμβουλίου με πολλά ερωτήματα στο τραπέζι
ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνοκύπριοι φοιτητές αποδοκίμασαν τον Τατάρ στο Λονδίνο
Ενοχλήθηκε με το ταξίδι του ΠτΔ στην Αθήνα ο Τατάρ-«Προσπάθησε να παραπλανήσει την διεθνή κοινότητα»
Αννίτα: Να μην εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής
Εκδόθηκε ο 10ος τόμος του «Φακέλου της Κύπρου»
Μη αποδεκτή η σημερινή κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο υποστηρίζουν Ε/κ και Τ/κ κόμματα
Στην ατζέντα της Ισπανικής Προεδρίας το Κυπριακό
Προσφυγή Ελεγκτικής σε INTOSAI για μη υποβολή στοιχείων από ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ
O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετείχε στη 2η Σύνοδο για τη Δημοκρατία μέσω τηλεδιάσκεψης