Συνεχίζει να αγνοείται η ομάδα βόλεϊ από την κατεχόμενη Αμμόχωστο-Στην Τουρκία οι συγγενείς

Επταήμερο πένθος ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα κατεχόμενα για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Στο ξενοδοχείο «Isias» στο Αντγιαμάν της Τουρκίας όπου διέμενε η ομάδα βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών του επαγγελματικού κολλεγίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, έφτασε απόψε η ομάδα διάσωσης της «πολιτικής άμυνας» που αναχώρησε το απόγευμα από τα κατεχόμενα, μαζί με συγγενείς των 28 μαθητών και συνοδών τους, που αγνοούνται από τον μεγάλο σεισμό τα ξημερώματα.

Το ξενοδοχείο κατέρρευσε εντελώς. Εκεί βρίσκεται και η «πρόξενος» του ψευδοκράτους από το Γκαζιαντέπ, η οποία δήλωσε πως δεν βρέθηκε κανείς μέχρι στιγμής στα ερείπιά του εν λόγω ξενοδοχείου.

Η Φατμά Ντεμιρέλ δήλωσε στον «Μπαϊράκ» ότι όταν πήγε επιτόπου σήμερα στις 10 το πρωί διαπίστωσε ότι ένας εκπαιδευτικός και 3 γονείς ήταν καλά στην υγεία τους. Φαίνεται πως αυτοί διέμεναν στο ξενοδοχείο, αλλά κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί.

Μια από τις μητέρες που μετέβησαν με την ειδική πτήση στο Αντιγιαμάν δήλωσε στο τ/κ κανάλι Σιμ πως εδώ και 18 ώρες δεν είχαν γίνει εργασίες στα ερείπια του ξενοδοχείου που είναι τα παιδιά τους και πως το πρωί μόνο 4 γονείς μπόρεσαν οι ίδιοι να σώσουν τους εαυτούς τους.

«Δεν υπάρχουν νέα από τα παιδιά μας, όποιον κι αν ρωτήσαμε μας είπαν ότι από εκεί παιδιά δεν βγήκαν», είπε η Φαριχά Γιγιτούρκ. «Το ξενοδοχείο των 8 ορόφων έχει καταρρεύσει εντελώς».

Οι εργασίες διάσωσης πρόσθεσε, άρχισαν όταν έφτασε εκεί η ομάδα από τα κατεχόμενα, δηλαδή αργά το απόγευμα σήμερα.

Ο «υπουργός συγκοινωνιών», Ερχάν Αρικλί ανακοίνωσε ότι με το ίδιο αεροπλάνο που πήγαν στον Αντιγιαμάν οι γονείς των αγνοουμένων παιδιών και η ομάδα διάσωσης, θα επιστρέψουν 16 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί άλλης ομάδας βόλεϊ, γυμνασίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που ήταν στην ίδια πόλη, αλλά διέμεναν σε άλλο ξενοδοχείο και κατάφεραν να σωθούν.

Άλλα 180 άτομα, πρόσθεσε, αναμένεται απόψε με ειδική πτήση να μεταβούν στα Άδανα κι από κει σε πληγείσες περιοχές όπου διαμένουν οι συγγενείς τους.

Το ίδιο θα γίνει και με 3 δρομολόγια πλοίων απόψε ενώ συνολικά , είπε ο κ. Αρικλί, περίπου 1,700 άτομα θα μεταβούν δωρεάν στην Τουρκία για να βρουν τους συγγενείς τους στις περιοχές που έχουν πληγεί από το σεισμό.

Δειτε Επισης

Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πραγματοποιούνται άλλες 15 πτήσεις από τη Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία για επαναπατρισμό πολιτών