Το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων για τις Προεδρικές μέχρι τις 10:00

Όλα βαίνουν καλώς το πρώτο τρίωρο των Προεδρικών Εκλογών, αφού δεν προέκυψαν ιδιαίτερα προβλήματα σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο, ενώ παράλληλα, παρατηρείται μηδαμινή αύξηση στους ψηφοφόρους που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέχρι στιγμής, σε σύγκριση με τις εκλογές του 2018.

Σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογών, Κώστα Κωνσταντίνου, μέχρι τις δέκα το πρωί σε Παγκύπριο επίπεδο η προσέλευση είναι 11,7%. Σε σχέση με το 2018 το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 1,2%.

Πιο συγκεκριμένα, τα ποσοστά προσέλευσης είναι:

Λευκωσία: 13,1%

Λεμεσός: 9,8%

Αμμόχωστος: 11.5%

Λάρνακα: 11,8%

Πάφος 12,6%

Εξωτερικό: 4,7%

Τα πιο πάνω ποσοστά σε πραγματικούς αριθμούς μεταφράζονται ως εξής: 15,168 στη Λεμεσό 3,751 στην Αμμόχωστο, 11,271 στην Λάρνακα, 6,551 στην Πάφο και 486 εξωτερικό.

Σημειώνεται πως, στις 9.00 το πρωί(ώρα Κύπρου) άνοιξε και η κάλπη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στις 10πμ (ώρα Κύπρου) άνοιξαν και οι κάλπες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Λουξεμβούργο.

Οι ώρες λειτουργίας του κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι από τις 11πμ μέχρι 8μμ (τοπική ώρα), με διάλειμμα μίας ώρας από τις 3μμ μέχρι τις 4μμ το απόγευμα.

Αντίστοιχα, στα εκλογικά κέντρα σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Λουξεμβούργο είναι από τις 9πμ μέχρι 5μμ (τοπική ώρα), με διάλειμμα από τη 1μμ μέχρι 2μμ, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 8πμ μέχρι τις 4μμ (τοπική ώρα), με διάλειμμα μισής ώρας, στις 12-12:30μμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ξεγέλασαν 36χρονο και του απέσπασαν 147 χιλιάδες από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι
Αερογέφυρα μέσω Κύπρου για την επιστροφή πολιτών του Ισραήλ που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό
Ψάχνουν τους ρόλους του ειδικού αστυφύλακα και των άλλων δύο για τον εμπρησμό οχήματος πατέρα ανακριτή του ΤΑΕ
Η ξεκάθαρη πρόθεση ΗΠΑ να εμπλακούν στον πόλεμο και οι ενδείξεις-«Είμαστε στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης»
Ο Τραμπ δεν αποκλείει χτύπημα στο Ιράν-«Υπονόησαν ότι θα έρθουν στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες, είναι πολύ αργά»
Εκτίμηση Γερμανίας για κομβικό ρόλο Κύπρου στη Μέση Ανατολή εξέφρασε η απερχόμενη Πρέσβειρα
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για εμπρησμό οχήματος-Εγγεγραμμένος ως ειδικός αστυφύλακας ο ένας
Οι ισχυρισμοί της Γερμανίδας κτηματομεσίτριας για τη σύλληψη της-«Μου πήραν το τηλέφωνο, σαν εποχές κομμουνισμού»
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άχρηστα υλικά κοντά στον Τύμβο Μακεδονίτισσας
Επ. Προστασίας Δεδομένων: Να μη δημοσιεύονται πληροφορίες που ταυτοποιούν τρίτα πρόσωπα