Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών από την κάλπη και το κάλεσμα στους πολίτες

Τα δικά τους μηνύματα κατά την εκλογική διαδικασία έστειλαν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων, ενώ την ίδια ώρα κάλεσαν τους πολίτες όπως προσέλθουν στις κάλπες και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, σε αυτό που θεωρούν τον καταλληλότερο. 

Μεγάλη γιορτή για τη δημοκρατία χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος το πρωί της Κυριακής στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως στη Λευκωσία, δηλώνοντας παράλληλα βέβαιος πως ο κυπριακός λαός θα επιλέξει τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αλλά και μεταξύ συγκεντρωμένων Υπουργών της Κυβέρνησης, βουλευτών και υποστηρικτών του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου είπε πως για μήνες μιλούσαν οι υποψήφιοι, εκτιμούσαν οι δημοσκόποι, σήμερα όμως μιλά ο κυρίαρχος λαός σε αυτό το «μεγάλο πανηγύρι».

Σήμερα δια της ψήφου του ο λαός θα επιλέξει την πορεία της χώρας, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως αυτό που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα της «ττενέκκας».

Σημείωσε πως ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα με προικισμένους ανθρώπους και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο κυπριακός λαός θα επιλέξει τη σταθερότητα και την ασφάλεια, μαζί και την προοπτική για καλύτερες μέρες, για μια εθνική δικαίωση αλλά και κοινωνική δικαιοσύνη. «Μπορούμε και θα φτιάξουμε την καλύτερη Κύπρο», είπε σχετικά.

Ερωτηθείς για το τι είναι αυτό που κρατά από την προεκλογική περίοδο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε πως κρατά την αισιοδοξία του κόσμου να δει καλύτερη Κύπρο.

«Είναι ήδη η Κύπρος μας σε γερά θεμέλια. Καλή ψήφο και καλώ τον κυπριακό λαό, τους ψηφοφόρους, να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα βάλει την Κύπρο στον δρόμο της προόδου, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα βάλει την Κύπρο στον δρόμο της προόδου, είπε ο Στέφανος Στεφάνου, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γερίου, το πρωί της Κυριακής.

Αρχικά, ο κ. Στεφάνου ευχαρίστησε την Υπηρεσία Εκλογών και όλους όσοι εργάζονται σήμερα για να έχουμε μια ομαλή διαδικασία, καθώς και τους λειτουργούς του Τύπου που θα έχουν «μια πολύ μια μεγάλη ημέρα σήμερα», όπως είπε. 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών πάντοτε καθορίζει την πορεία του τόπου και του λαού, άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό σήμερα οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να γίνουν οι πρωταγωνιστές της απόφασης για την πορεία που θα πάρει ο τόπος και ο λαός». 

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών θα βάλει την Κύπρο στον δρόμο της προόδου, την κοινωνία στον δρόμο της ευημερίας για όλους, ότι θα ανοίξει προοπτική για τη νέα γενιά του τόπου». 

«Με αυτή την πεποίθηση έχω προσέλθει, έχω ψηφίσει και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να προσέλθουν στις κάλπες και να γίνουν πρωταγωνιστές της δικής τους πορείας, της δικής τους τύχης», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Επιλέγουμε το πρόσωπο που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Επιλέγουμε το πρόσωπο που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική, που μπορεί να εμπνεύσει, να ενώσει πολίτες από διάφορους πολιτικούς χώρους, ανένταχτους πολίτες, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για τις προεδρικές εκλογές το πρωί της Κυριακής, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέου στη Λευκωσία.

Ο κ. Παπαδόπουλος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γιώτα και τα τέσσερα παιδιά τους, ενώ σε αυτό βρίσκονταν ήδη και τον ανέμεναν στελέχη και οπαδοί του ΔΗΚΟ.

Στη δήλωσή του αφού ψήφισε ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως "σήμερα είναι η μέρα των πολιτών" και κάλεσε όλους και όλες να προσέλθουν στις κάλπες ν’ ασκήσουν το ιερό δικαίωμα της ψήφου γιατί σήμερα επιλέγουμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Πρόσθεσε πως έπειτα από έναν έντονο προεκλογικό αγώνα αυτή είναι η ώρα της ενότητας και της συλλογικότητας. "Επιλέγουμε το πρόσωπο που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική. Επιλέγουμε το πρόσωπο που μπορεί να εμπνεύσει, να ενώσει πολίτες από διάφορους πολιτικούς χώρους, ανένταχτους πολίτες ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε μια Κύπρο ελεύθερη, δημοκρατική, ευημερούσα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή. Καλή ψήφο σε όλες και όλους", ανέφερε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε "τις χιλιάδες των δημόσιων λειτουργών και των αστυνομικών που σήμερα είναι σε υπηρεσία, σε καθήκον, προκειμένου να διεξαχθούν αυτές οι εκλογές και θα ήθελα φυσικά εκ των προτέρων να ευχαριστήσω τις εκατοντάδες χιλιάδες των συμπολιτών μας που θα λάβουν σήμερα μέρος σ’ αυτήν την εκλογική, δημοκρατική διαδικασία".

Μ. Σιζόπουλος: Οι πολίτες να διαμορφώσουν το μέλλον τους με μαζική συμμετοχή στις εκλογές

Αυτές οι προεδρικές εκλογές έχουν άμεση σχέση με το μέλλον της πατρίδας μας και οι πολίτες, με τη μαζική τους παρουσία στις κάλπες, μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ασκώντας το εκλογικό δικαίωμα του στο Γυμνάσιο Νεάπολης, στη Λεμεσό.

Όπως είπε ο κ.Σιζόπουλος «σε μια περίοδο όπου οι αναβαθμισμένες απειλές της Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας, αλλά και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι συμπατριώτες μας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτές τις προεδρικές εκλογές, που θα έχουν άμεση σχέση με το μέλλον της πατρίδας μας, του λαού μας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».

«Οι πολίτες με τη μαζική τους παρουσία στις κάλπες και με τη ψήφο τους, μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους», ανέφερε και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό «σε αυτές τις εκλογές, με την επιλογή μας να διαμορφώσουμε το μέλλον».

Εξέφρασε επίσης τη θέση πως «όσα μέχρι σήμερα μας χωρίζουν πρέπει να μείνουν στο παρελθόν και θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ούτως ώστε, ως λαός, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Ερωτηθείς για την αποχή, ο κ.Σιζόπουλος είπε πως αποχή θα υπάρχει, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση πως θα είναι μικρότερη από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές «και ενδεχομένως να είναι σε μικρότερο βαθμό την επόμενη Κυριακή».

«Όμως οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι με την αποχή δεν έχουμε να κερδίσουμε οτιδήποτε. Με τη συμμετοχή μας, όμως, μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος μας και να είμαστε κι εμείς υπεύθυνοι γι αυτό το οποίο θα μπορέσει η πατρίδα μας να αντιμετωπίσει αλλά και να καθορίσει στο μέλλον», κατέληξε στη δήλωση του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Κάλεσμα προς τους πολίτες για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, απηύθυνε ο Μ. Καρογιάν

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, γιατί «η δύναμη των πολιτών είναι η δύναμη της ψήφου τους», απηύθυνε την Κυριακή ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, ο οποίος ευχήθηκε μέσα από ένα πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες και την επόμενη ημέρα να μην υπάρχει ούτε νικητής, ούτε ηττημένος.

Σε δηλώσεις του, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο κ. Καρογιάν είπε ότι «σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας και καλείται ο κυπριακός λαός να καθορίσει την πορεία πλεύσης, για τα επόμενα 5 χρόνια, εκλέγοντας τον νέο Πρόεδρο».

Όπως είπε «δεν χρειάζονται πλέον ανέξοδες υποσχέσεις, ανώφελες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις», για να συμπληρώσει ότι «αυτό που χρειάζεται ο τόπος, ενώπιον των προκλήσεων και των κινδύνων που βρίσκεται, αλλά και των ευκαιριών που πρέπει να αξιοποιηθούν για τη νέα γενιά, αλλά και τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της πατρίδας μας, είναι η συλλογικότητα η ενότητα, είναι η συνευθύνη, οι συναινέσεις, είναι οι συνθέσεις, είναι αυτά που θα πρέπει να μας χαρακτηρίσουν την αμέσως επόμενη περίοδο».

«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν περισσεύει κανένας σε αυτή τη την προσπάθειας αναγέννησης της πατρίδας και διαφύλαξης των συμφερόντων της, αλλά και αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει είτε οικονομικής φύσεως, είτε θέματα καθημερινότητας, είτε συσσωρευμένων ζητημάτων, που δυστυχώς θα πρέπει να τύχουν διαχείρισης», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ.

Ο κ. Καρογιάν είπε πως «είναι η ώρα ως μια γροθιά να δώσουμε τη μάχη για την πατρίδα, την κοινωνία και τα παιδιά μας».

Απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να ψηφίσουν, λέγοντας πως σε αυτή την κρίσιμη καμπή «όλοι θα πρέπει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, γιατί η δύναμη των πολιτών είναι η δύναμη της ψήφου τους», προσθέτοντας πως «η συμμετοχή σημαίνει συνευθύνη».

Ευχήθηκε μέσα από ένα πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες και την επόμενη ημέρα να μην υπάρχει ούτε νικητής, ούτε ηττημένος, αλλά, όπως ανέφερε, «νικητής να είναι η πατρίδα, η κοινωνία και το μέλλον της νέας γενιάς».

Να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κάλεσε τους πολίτες ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων

Έκκληση στους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Προεδρικές Εκλογές που διεξάγονται σήμερα Κυριακή,  απηύθυνε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος  Λύκειο Ακροπόλεως, Κέντρο Β,  δήλωσε ότι «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την δημοκρατία και πρώτα πρέπει να καλέσουμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει οπωσδήποτε, γιατί έχουμε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, και έχουμε επιπλέον μεγάλα ποσοστά αποχής».

Πρόσθεσε ότι «είναι αυτό πρέπει να τονίσουμε, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και να μην αφήσει άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον του».

Όπως είπε ο κ. Θεοπέμπτου., «έχουμε περάσει μια εποχή με πάρα πολλή διαφθορά στην Κύπρο και παράλληλα έχουμε προβλήματα κοινωνικά, ο κόσμος έχει πολλές δυσκολίες και αντιμετωπίζουμε προβλήματα σε όλους τους τομείς».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ελπίζω ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί τώρα να δώσει σημασία γιατί έρχονται πολύ δύσκολες εποχές μπροστά μας, έχουμε ψηλούς στόχους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε πράγματα που έπρεπε να κάνουμε, περιμένουμε αυξήσεις και στα καύσιμα, σε ορισμένα προϊόντα».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, ανέφερε επίσης ότι  περιμένουμε «δυσκολίες, διαδικασίες, περιβαλλοντικές προδιαγραφές, και διάφορα άλλα πράγματα τα οποία έρχονται, για τα οποία ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος και αυτή είναι ευθύνη της Βουλή».

Είπε ότι όπως σημαίνει για τον κόσμο η δύσκολη εποχή που έρχεται «το ίδιο σημαίνει και για το εμπόριο, και για τις εταιρείες».

Ο κ. Θεοπέμπτου εκφράζοντας την μεγάλη του ανησυχία είπε ότι πολίτες, εταιρείες και ενασχολούμενοι με το εμπόριο «χρειάζεται να προετοιμαστούν για τις αλλαγές που έρχονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια