Προκαλεί ανήμερα των εκλογών ο Ακάρ και μιλά ξανά για δύο κράτη

Αποκαλούμε πλέον την Κύπρο «τουρκική δημοκρατία της Κύπρου», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας ότι μιλούν για δύο ισότιμα κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη. Για τις δήθεν παρενοχλήσεις της Ελλάδας, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι στην Αθήνα «παίζουν με τη φωτιά».

Μιλώντας σε άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Καρς, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η Ελλάδα ονειροβατεί» και ότι η Ευρώπη προσπαθεί να την χτυπήσει «κάτω από το τραπέζι». «Δεν πάνε να σκάσουν, εμείς θα φτιάξουμε τη μηχανή, το αεροπλάνο και το τανκ» συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ υποστήριξε ακόμη ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στον κόσμο των ονείρων, λαμβάνοντας μέτρα που θα βλάψουν την ευημερία του ίδιου της του λαού. Ξοδεύουν χρήματα, εμπλέκονται, δεσμεύονται. Επιβαρύνουν περαιτέρω την ήδη αδύναμη ευημερία του λαού. Μιλάμε για μια χώρα με χρέη περίπου 500 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έχει ακόμα πάθος με τους εξοπλισμούς για το μέγεθός της, κυνηγάει συμμαχίες». «Είστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Γιατί κυνηγάτε άλλες συμμαχίες» διερωτήθηκε.

Για τις αμερικανικές βάσεις, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «οι ΗΠΑ αυξάνουν τον αριθμό των βάσεων στην Ελλάδα». «Η άμυνα και η ασφάλεια είναι θέμα παρακολούθησης και προφύλαξης. Σε συνομιλίες με Αμερικανούς, αυτοί δηλώνουν ότι αυτές σίγουρα δεν είναι εναντίον μας. Παρακολουθούμε στενά το θέμα αυτό. Λαμβάνουμε τα μέτρα μας» είπε.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα μας κατηγορεί ανήθικα ότι ακολουθούμε «νεο-οθωμανικές, αναθεωρητικές και επεκτατικές πολιτικές». «Τι προσπαθεί να καλύψει η Ελλάδα με αυτό; Μια μεγάλη ιδέα. Εμείς, από την άλλη πλευρά, καταβάλλουμε προσπάθειες για διάλογο με συνετή κρατική αντίληψη, είμαι έτοιμος να καλωσορίσω τον Έλληνα ΥΕΘΑ αν έρθει αύριο, και είμαι έτοιμος να πάω αν με καλέσει αύριο. Στόχος μας είναι ‘να τρώμε σταφύλια, όχι να χτυπάμε τον αμπελουργό’. Πλησιάζουν εκλογές στην Ελλάδα. Βλέπουν τη μόνη λύση στην τουρκοφοβία» είπε.

Για την Κύπρο, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «την αποκαλούμε τώρα 'τουρκική δημοκρατία της Κύπρου'. Ο Πρόεδρός μας το δήλωσε αυτό. Μιλάμε για δύο ισότιμα κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη. Αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό. Ζητάμε διάλογο και δίκαιη λύση. Οι εκκλήσεις για διάλογο δεν αποτελούν αδυναμία, και η δήλωσή μας ότι δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα δεν αποτελεί απειλή. Από την άλλη πλευρά, στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, είμαστε προσηλωμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τόσο τα δικαιώματα και τους νόμους των Κυπρίων αδελφών μας όσο και τα δικά μας. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, είναι ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Περιμένουν στο ακουστικό οι πολίτες για το 1450-Τρέχει να προλάβει η Κυβέρνηση
Με πλάνο και γεμάτο καλάθι στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ-Οι στόχοι της Λευκωσίας
Στο μικροσκόπιο καθηγητών και μαθητών η Μιχαηλίδου για τα τετράμηνα-Τα αιτήματά τους
Στο φως νέα στοιχεία για τη Ρωσίδα κατάσκοπο-Η μητέρα της ζούσε στην Αθήνα και είχε συλληφθεί
Ενημέρωσε τους ευρωπαίους για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών ο Κόμπος
Θα δει Μακρόν και Σολτς στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης
Οι εννέα προτεραιότητες του Μιχάλη Χατζηγιάννη για το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Σε κοινές παραγγελίες πυρομαχικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας συμμετέχει η Κύπρος
Έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αννίτα ο ΔΚΤ-«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις κυπριακές τράπεζες»
Χαρτοπόλεμος Δημητρίου-ΑΚΕΛ για τη χρηματοδότηση από ρωσικό λόμπι