Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος-Κλειστοί οι δρόμοι προς Τρόοδος λόγω χιονόπτωσης

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Κύπρος, με τις αυξημένες νεφώσεις να δίνουν τοπικά μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά παρατηρείται χιόνι.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, αρχικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που κυρίως στα δυτικά και βόρεια αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ, στο δυτικό μισό μέτριοι 4 Μποφόρ και στα νοτιοδυτικά το απόγευμα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, αρχικά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, ενώ αργότερα ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, αργότερα ισχυροί 5 και κοντά στις αυγινές ώρες τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους μείον 1 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα, ενώ τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παρατεταμένα και παροδικά έντονα. Στα ορεινά θα πέσει χιόνι. Την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και σταδιακά πτώση από τη Δευτέρα για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 31 εκατοστά.

Κλειστοί δρόμοι στο Τρόοδος 

Λόγω της χιονόπτωσης οι δρόμοι προς Τρόοδος παραμένουν κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι οι ακόλουθοι δρόμοι λόγω συσσώρευσης χιονιού στο οδόστρωμα καθώς και παγετού:

Πλατρών-Τροόδους

Καρβουνά-Τροόδους

Προδρόμου-Τροόδους,

Ανοικτοί δρόμοι για οχήματα με κίνηση και στους 4 τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες

Πεδουλά – Προδρόμου

Πεδουλά – Pinewood- Κακοπετριάς

Προδρόμου – Πλατρών

Προδρόμου – Λεμύθου

Κύκκου – Γερακιών

Κακοπετριάς – Σπήλιων – Κυπερούντας

Ανοικτοί δρόμοι για όλα τα οχήματα αλλά ολισθηροί λόγω χιονιού και παγετού

Κάμπου – Τσακκίστρας

Κύκκου – Πεδουλά

Κύκκου – Σταυρού της Ψώκας

Κάμπου – Κάτω Πύργου

Κακοπετριάς – Σπήλιων

Παλαιχωριού – Αγρού – Παπούτσας

Κυπερούντας – Αγρού

Κυπερούντας – Χαντριών

Δειτε Επισης

Το ΤΑΕΠ και τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης ΓΝ Λάρνακας επισκέφθηκε η Υπ. Υγείας
Επαναλειτουργεί από την Τρίτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις Παγκύπριες
Πέραν των 60 εκατομμυρίων θα δοθούν σε Κύπριους γεωργούς μέσω εκταρικών επιδοτήσεων
Tον Νόμο περί Τύπου και τη δημοσιογραφική ταυτότητα, συζήτησαν ΕΣΚ και ΥΠΕΣ
Επ. Περιβάλλοντος: Το Γραφείο μου θα συμβάλει ώστε οι παραλίες της Κύπρου να είναι χωρίς πλαστικά
Κάλεσμα ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για παροχή αντισταθμιστικών μέτρων για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα
Διευθετήσεις για ραντεβού μετά την κατάργηση της πλατφόρμας του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού
Νέος Αντιδήμαρχος Λευκωσίας ο Χρίστος Ιωσήφ
Απόδοση ευθυνών και διασφάλιση βιωσιμότητας δημοσίων νοσηλευτηρίων ζητά η ΠΑΣΥΚΙ
Ανοικτοί δρόμοι μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αλυσίδες προς το Τρόοδος-Η πρόγνωση του καιρού