Θρίλερ με το μπαλόνι κατάσκοπος στις ΗΠΑ-Το μυστηριώδες βίντεο με έκρηξη στον ουρανό

Χωρίς τέλος η αναστάτωση για το κινεζικό μπαλόνι «κατάσκοπος» που διείσδυσε στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Οι εικόνες που κατέγραψαν κάτοικοι στη Μοντάνα, στο σημείο όπου εντοπίστηκε το κινεζικό μπαλόνι «κατάσκοπος», έρχονται να προσθέσουν ένα νέο επεισόδιο στο θρίλερ των τελευταίων ημερών.

Μια «έκρηξη στον ουρανό» που έχει καταγραφεί στην περιοχή όπου πετούσε το κινεζικό μπαλόνι «κατάσκοπος» κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου. Στο μυστηριώδες βίντεο αποτυπώνονται ίχνη καπνού στον ουρανό. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το μπαλόνι «κατάσκοπος».

Γιατί είναι δύσκολο να καταρριφθεί ένα μπαλόνι «κατάσκοπος»;

Η Dolly Moore, που κατέγραψε το βίντεο, ανέφερε χαρακτηριστικά πως είδε ένα τζετ να περνάει με μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως μετά σημειώθηκε έκρηξη στον ουρανό. Πρόλαβε να καταγράψει τα ίχνη καπνού στον ουρανό.

Και ενώ το βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω social media, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισήμαναν πως το μπαλόνι «κατάσκοπος» πάνω από τη Μοντάνα δεν εξερράγη. Το περιστατικό έρχεται αφού το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για σαφή παραβίαση της αμερικανικής κυριαρχίας.

 

Πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στα 60.000 πόδια. Ωστόσο επισήμαναν πως δεν θα καταρριφθεί, καθώς πετούσε πάνω από έναν αριθμό ευαίσθητων περιοχών.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως το αερόστατο είναι αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα μια επικείμενη καταστροφή του να έριχνε συντρίμμια. Κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων.

 

Σύμφωνα με αναλυτές, το μπαλόνι «κατάσκοπος» έχει περίπου το μέγεθος τριών λεωφορείων. Εκτιμούν πως θα μπορούσε να διαθέτει υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, όπως κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ.

Το μπαλόνι «κατάσκοπος» πάνω από τη Μοντάνα

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του, μαχητικά αεροσκάφη F-22 κινητοποιήθηκαν για να το παρακολουθούν. Το μπαλόνι «κατάσκοπος» αιωρούνταν πάνω από τη Μοντάνα, που συνορεύει με τον Καναδά, την Τετάρτη.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι εισήλθε στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πριν από μερικές ημέρες. Δεν δόθηκαν, ωστόσο, περαιτέρω στοιχεία για την ακριβή του θέση.

Ο γερουσιαστής της Μοντάνα, Steve Daines, προειδοιποίησε πως το κινεζικό μπαλόνι «κατάσκοπος» μπορεί να στόχευε τα πεδία πυρηνικών πυραύλων της πολιτείας του. «Η Μοντάνα διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην εθνική ασφάλεια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Με δεδομένη την αυξημένη, όπως σημείωσε, εχθρότητα και αποσταθεροποίηση σε όλο τον κόσμο με στόχο τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τους συμμάχους της, ανέφερε ότι είναι θορυβημένος από το γεγονός πως το κατασκοπευτικό αερόστατο μπόρεσε να διεισδύσει στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε πως το αερόστατο παρέκκλινε σε σοβαρό βαθμό από την προγραμματισμένη του διαδρομή. Εξέφρασε τη λύπη του που το αερόστατο περιπλανήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής λόγω ανωτέρας βίας. Υποστήριξαν ότι το αερόστατο χρησιμοποιήθηκε για επιστημονική έρευνα όπως η μετεωρολογία. Κάτι που το Πεντάγωνο βέβαια αμφισβήτησε.

Το μπαλόνι «κατάσκοπος» προκάλεσε συναγερμό στον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο από τη στιγμή του εντοπισμού του. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων αντιπαραθέσεων που έχουν επιβαρύνει την ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Πηγή: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα κινεζικά μπαλόνια κατάσκοποι, τελειοποιημένα εργαλεία που είναι δύσκολο να καταρριφθούν

Δειτε Επισης

Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»