ΒΙΝΤΕΟ: Η ομιλία του Κομπανί στην πρώτη συγκέντρωση που ενέπνευσε τη φοβερή πορεία των Κλάρετς

Ο Βενσάν Κομπανί καθοδηγεί εκ του ασφαλούς και με άκρως παραγωγικό ποδόσφαιρο την Μπέρνλι προς την επιστροφή στην Premier League, έχοντας φυτέψει τον «σπόρο» της αγωνιστικής μεταμόρφωσης μέσα από την ομιλία του στην πρώτη συγκέντρωση με τους παίκτες.

Η αγωνιστική ταυτότητα της Μπέρνλι στα χρόνια της Premier League ισοδυναμούσε με μια αμυντικογενή, σκληροτράχηλη ομάδας που βασιζόταν στον δυναμισμό και φημιζόταν για τα κλειστά ματς και τον χαμηλό ρυθμό που έθετε στο παιχνίδι της.

Το μοντέλο αυτό την κράτησε πολλά χρόνια στον «αφρό» του αγγλικού ποδοσφαίρου, μέχρι που το πλήρωμα του χρόνου και του υποβιβασμού έφτασε την περασμένη σεζόν.

Ωστόσο, η νέα Μπέρνλι, αυτή της Championship, φιλοδοξεί να επιστρέψει άμεσα στην Premier League. Και το κάνει έχοντας αλλάξει πλήρως νοοτροπία και πρόσωπο, εν πολλοίς χάρη στον νέο της τεχνικό, Βενσάν Κομπανί.

Ο πάλαι ποτέ θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι και της εθνικής Βελγίου, εμφύσησε μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στους παίκτες των Κλάρετς και τα αποτελέσματα είναι εμφανή στο χορτάρι: η Μπέρνλι βρίσκεται πρώτη μετά από 28 αγωνιστικές, στο +17 από τις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου, με την καλύτερη επίθεση στη Λίγκα (οριακά δύο γκολ ανά παιχνίδι κατά μ.ο.).

 

Τις τελευταίες μέρες, έχει viral στα social media ένα βίντεο από την πρώτη συγκέντρωση του Κομπανί με τους παίκτες της Μπέρνλι τον περασμένο Αύγουστο. Και σ'αυτό το βίντεο, ο Κομπανί ουσιαστικά εξηγεί τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζει το παιχνίδι της Μπέρνλι, εκφράζοντας το πάθος του για το επιθετικό ποδόσφαιρο, πάθος που είχε και ως παίκτης παρά το ότι αγωνιζόταν ως στόπερ.

«Το πάθος μου είναι να σκοράρω. Ξέρω ότι ήμουν αμυντικός, αλλά το πάθος μου ήταν πάντα το γκολ. Και πλέον, το πάθος μου είναι οι ομάδες μου να ψάχνουν σε κάθε ευκαιρία το πώς θα σκοράρουν.

Σε κάθε φάση αγώνα, πρέπει να έχουμε την ιδέα, το πλάνο για πετύχουμε γκολ. Δεν με νοιάζει αν αμυνόμαστε σε πλάγιο άουτ ή σε κόρνερ. Βγάζουμε την άμυνα, καθαρίζουμε την περιοχή μας και προσπαθούμε να φτάσουμε στην άλλη εστία και να σκοράρουμε.

 

Δειτε Επισης

Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές