Γκάφα με κρατούμενο... Άλλον κρατούσαν υπόδικο, άλλος ήταν ο κατηγορούμενος

Ένα απίστευτο αλαλούμ σημειώθηκε σε κατηγορούμενο που οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο έμεινε άναυδο όταν η Αστυνομία οδήγησε ενώπιον του ύποπτο για υπόθεση κλοπής, ο οποίος εν τέλει δεν ήταν αυτός που κρατείτο, αλλά ο πραγματικός ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.  

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, διατάχθηκε από το Δικαστήριο Λεμεσού, όπως αλλοδαπός κατηγορούμενος αφεθεί ελεύερος υπό όρους για υπόθεση που αφορούσε κλοπή και είσοδο σε ξένη περιουσία. Ο ύποπτος για την εν λόγω υπόθεση, είχε συλληφθεί από το ΤΑΕ Λεμεσού και οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου.

Ωστόσο τρεις μέρες μετά, άλλος αλλοδαπός που τελούσε υπό κράτηση στις Κεντρικές, οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού από την Αστυνομία για την ίδια υπόθεση, παρά το γεγονός πως ο πραγματικός κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος, κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει η Αστυνομία που τον μετέφερε στο Δικαστήριο. 

Όταν το Δικαστήριο αναφώνησε το όνομα του κατηγορούμενου, ο αλλοδαπός απάντησε πως δεν είναι αυτό το πρόσωπο που κατηγορείται για την συγκεκριμένη υπόθεση και τότε διαπιστώθηκε πως κρατείται ως υπόδικος από λάθος για την εν λόγω υπόθεση που οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, αφού ο πραγματικός κατηγορούμενος βρισκόταν ελεύθερος υπό όρους. Από τις περαιτέρω εξετάσεις, διαφάνηκε πως τα δύο πρόσωπα είχαν τον ίδιο αριθμό εγγραφής αλλοδαπού στο σύστημα της Αστυνομίας, ωστόσο ο υπόδικος που οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου Λεμρσού για την συγκεκριμένη υπόθεση, δεν ήταν ο πραγματικός. Ως εκ τούτου, ο αλλοδαπός φαίνεται να κρατείτο «εκ παραδρομής» και παράνομα για την συγκεκριμένη υπόθεση, με βάση τα χαρτιά,  με την Αστυνομία να τον συλλαμβάνει εκ νέου για πλαστοπροσωπία, αφού θεώρησε πως παρουσιαζόταν ως άλλο πρόσωπο.  

Πάντως. ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, επιβεβαίωσε πως οδηγήθηκε ο εν λόγω υπόδικος ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού, παρά το γεγονός πως ο πραγματικός ήταν ελεύθερος υπό όρους, ωστόσο ανέφερε πως το τμήμα του συνέλαβε τον σωστό ύποπτο και πως ο δεύτερος αλλοδαπός συνελήφθη από την Αστυνομία της Λευκωσίας για άλλη υπόθεση. Μάλιστα ανέφερε πως όταν κάποιος αλλοδαπός δεν έχει σχετικά έγγραφα, δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί.  Από την άλλη, πηγή από το ΤΑΕ Λευκωσίας ανέφερε πως ενημερώθηκαν σχετικά από το ΤΑΕ Λεμεσού και ο ύποπτος συνελήφθη ξανά στις 27 Ιανουαρίου για πλαστογραφία. Όπως εξήγησε, είχε οδηγηθεί από λάθος στο Δικαστήριο Λεμεσού από τα μέλη της Αστυνομίας για την συγκεκριμένη υπόθεση, παρά το γεγονός πως ο πραγματικός ήταν ελεύθερος με απόφαση Δικαστηρίου, συνεπώς δεν θα μπορούσε να ήταν ο υπόδικος. Σημειώνεται πως ο εν λόγω αλλοδαπός μεταφέρθηκε στις Κεντρικές στις 23 Ιανουαρίου. 

Ωστόσο, μπορεί η γνωστή φράση να λέει πως «ότι δηλώσεις είσαι», εντούτοις εύλογα προκύπτει το ερώτημα... Πώς η Αστυνομία εξακριβώνει την ταυτότητα ενός προσώπου πριν του προσάψει κατηγορίες; Αν δηλαδή είχε πλαστά χαρτιά που τον έδειχναν ως τον Πρόεδρο, το ΤΑΕ  θα θεωρούσε πως είχε στα χέρια του τον... Πρόεδρο; Και από την άλλη... Αφού για τον πραγματικό ύποπτο, το Δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, δεν διερωήθηκαν γιατί προσαγάγουν τον υπόδικο στο Δικαστήριο; Περίεργα πράγματα, αλλά όπως είπε κάπου, κάποιος, κάποτε... This is Cyprus!  

Δειτε Επισης

O Κουλίας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Άντρος της Βουλής;
Έσπασε ρεκόρ με τις τελευταίες 4500 λέξεις του ο Πρόδρομος
Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ο πιο... κάκτος υπουργός
Μα ρε μάγκες, ξεχάσατε προτού φύγετε να βγείτε στη σκηνή και να σας καμαρώσουμε...
Στην λίστα των προαγωγών Αρχηγού-Δράκου και ο Κατσουνωτός
Λίγο πριν φύγει, δίνει πίσω προαγωγές που έπεσαν από το Δικαστήριο η Δράκου;
Η βάση του ΔΗΣΥ έβαλε στο τραπέζι τον Φουρλά για την ηγετική πυραμίδα του κόμματος
Μαύρο στον εκφοβισμό και την έλλειψη σεβασμού
ΒΙΝΤΕΟ: Απαντά στους υβριστές τους με Αναστασιάδη από τα παλιά ο Φαίδωνας
ΒΙΝΤΕΟ: Το χαμένο στοίχημα του Δίπλαρου και το «ότι θέλει» στην Κάτια