Stir fry λαχανικών

Εξωτικό!

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 120 γρ. καρύδια
  • 15 γρ. σουσάμι
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε κομμάτια
  • 20 γρ. τζίντζερ, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 250 γρ. καρότο, σε ροδέλες
  • 250-300 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια (1 μικρό μπρόκολο)
  • 150 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε κύβους 4-5 εκ.
  • 150 γρ. κίτρινη πιπεριά, σε κύβους 4-5 εκ.
  • 1 κ.σ. καλά γεμάτη σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. καλά γεμάτη corn flour, διαλυμένή σε 220 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. καυτερή σάλτσα τσίλι, sriracha
  • 1 κ.σ. oyster sauce
  • 1 /2 κ.γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 15 γρ. σησαμέλαιο
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες, για το γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ηλιανθέλαιο, 120 γρ. καρύδια, 15 γρ. σουσάμι, 15 γρ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 20 γρ. ηλιανθέλαιο, 200 γρ. κρεμμύδι, σε κομμάτια, 20 γρ. τζίντζερ και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 250 γρ. καρότο, σε ροδέλες, 250-300 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια (1 μικρό μπρόκολο) και σοτάρετε 6 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε 150 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε κύβους 4-5 εκ., 150 γρ. κίτρινη πιπεριά, σε κύβους 4-5 εκ. και σοτάρετε 4 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στο μπολ με τα καρύδια.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών, 1 κουταλιά corn flour διαλυμένη σε 220 γρ. νερό, 1 κουταλιά καυτερή σάλτσα τσίλι, sriracha, 1 κουταλιά oyster sauce, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι, 1 /2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα, 15 γρ. σησαμέλαιο και ρυθμίστε 6 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 20 γρ. χυμό λεμονιού και αναμείξτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5. Μεταφέρετε τη σάλτσα στο μπολ με τα λαχανικά και αναμείξτε ελαφρά με τη σπάτουλα. Γαρνίρετε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες.

Συμβουλή

Σερβίρετε με ρύζι για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι