Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνι στο μενού του καιρού-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει σταδιακά το νησί, ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται από το Σάββατο το βράδυ.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 16 εκατοστά.

Αρχικά, ο καιρός σήμερα θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα. Προοδευτικά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στα ορεινά θα πέσει χιόνι ενώ τοπικά και στα ημιορεινά, θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα, θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στα ορεινά θα πέσει χιόνι ενώ τοπικά και στα ημιορεινά, θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 7 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον δύο βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα πέσει χιόνι ενώ τοπικά και στα ημιορεινά, θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και την Κυριακή, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παρατεταμένα και παροδικά έντονα. Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή,  στα ορεινά θα πέσει χιόνι ενώ τοπικά και στα ημιορεινά, θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα, στα ορεινά θα πέσει χιόνι ενώ τοπικά και στα ημιορεινά, θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να παραμείνει λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Οι δρόμοι που επηρεάζονται

Λόγω παγετού στις ψηλότερες ορεινές περιοχές, οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Επαρχία Λεμεσού

  • Καρβουνά – Τροόδους
  • Πλατρών – Τροόδους
  • Προδρόμου – Τροόδους
  • Aγρού – Καρβουνά
  • Αγρού – Παπούτσας

Επαρχία Λευκωσίας

  • Παλαιχωρίου – Αγρού
  • Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδίου
  • Φτερικουδίου – Άλωνας
  • Άλωνας – Πλατανιστάσας
  • Αληθινού – Λειβαδιών
  • Άλωνας – Πολύστυπου
  • Πολύστυπου – Χαντριών
  • Πολύστυπου- Λαγουδερών.

Διαμέρισμα Μόρφου

  • Πεδουλά – Προδρόμου
  • Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
  • Προδρόμου – Πλατρών
  • Προδρόμου – Λεμύθου
  • Κύκκου – Γερακιών

Ανοικτοί αλλά ολισθηροί

  • Πεδουλά – Μουτουλλά
  • Κακοπετριάς – Καρβουνά
  • Κάμπου – Τσακκίστρας
  • Κύκκου – Πεδουλά
  • Κύκκου – Σταυρού της Ψώκας
  • Κάμπου – Κάτω Πύργου
  • Κακοπετριάς – Σπηλιών

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται η κανονικότητα στις πτήσεις από την Κύπρο προς το Ισραήλ
Καταγγελία εγκλωβισμένου κατά ΤΟΜ-Δεν του επέτρεψαν να περάσει από το οδόφραγμα λόγω ελαστικών
Χωρίς ρεύμα διάφορες περιοχές στη Λεμεσό λόγω κακοκαιρίας-Επί ποδός η ΑΗΚ
Έλλειψη στήριξης και υποδομών καταγγέλουν οι επαγγελματίες ψαράδες στην Πάφο
Ν. Χριστοδουλίδης: Με πολιτικές δράσεις συνεχίζουμε τη στήριξη της υπαίθρου
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Πλησιάζει το τέλος των τριψήφιων πινακίδων-Μέχρι το 2036 αναμένεται να μπουν σε νέα εποχή
Συστάθηκε και πιάνει δουλειά η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις λαϊκές-Οι προτεραιότητες που τέθηκαν
Πήρε θέση και για τη μαντήλα ο Ερντογάν-«Αν προσπαθήσετε να την πειράξετε θα μας βρείτε απέναντί σας»
Τρίτη συνεχόμενη κίτρινη προειδοποίηση Μετεωρολογικής-Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Κυριακή