Επί ποδός η Αστυνομία για τις Προεδρικές-Πάνω από 2,000 μέλη στους δρόμους

Περισσότερα από δύο χιλιάδες μέλη της θα κινητοποιήσει η Αστυνομία, την ερχόμενη Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, με σκοπό την διαφύλαξη της ομαλής διεξαγωγής και ασφάλειας των Προεδρικών Εκλογών 2023.

Στο πλαίσιο της αποστολής της Αστυνομίας, κατά την ημέρα των Εκλογών, μέλη της, θα στελεχώσουν όλα τα εκλογικά κέντρα με σκοπό την τήρηση της τάξης και την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Παράλληλα, σύμφωνα με το σχεδιασμό της όλης επιχείρησης, θα συγκροτηθούν μηχανοκίνητα περίπολα, τα οποία θα καλύπτουν εκλογικά κέντρα, γραφεία Πολιτικών Κομμάτων και Προεδρικών Υποψηφίων, καθώς και άλλους χώρους, που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν κατά την καταμέτρηση των ψήφων, ενώ η μεταφορά των καλπών, προς τα γραφεία του Εφόρου Εκλογής, πέραν από την αστυνομική συνοδεία, θα επιτηρείται και από τα εναέρια μέσα της Αστυνομίας (ελικόπτερα και drone).

Στο Αρχηγείο Αστυνομίας (εγκαταστάσεις ΜΜΑΔ), θα λειτουργήσει το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως, ενώ στις Επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, θα λειτουργήσουν τα Επαρχιακά Κέντρα Επιχειρήσεων, για παρακολούθηση της όλης επιχείρησης/ κατάστασης και συντονισμό των ενεργειών της Αστυνομίας. Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης για αστυνόμευση των Εκλογών, η όλη επιχείρηση θα εξελιχθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας και θα ολοκληρωθεί

αργά το βράδυ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον πρώτο γύρο των εκλογών, έχει εκπονηθεί ειδικό πλάνο αστυνόμευσης για παροχή ασφάλειας, κατά την τελετή ανακήρυξης του νέου προέδρου.

Αποστολή της Αστυνομίας είναι η διαφύλαξη της ομαλής και αδιάβλητης διεξαγωγής των εκλογών, η τήρηση του νόμου και της τάξης, η ασφάλεια των πολιτών, καθώς και η παροχή διευκολύνσεων στο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή ανακήρυξης του νέου ΠτΔ-Οι συστάσεις της Αστυνομίας

Δειτε Επισης

Υπό πίεση η Κυβέρνηση για την φονική πυρκαγιά, αύξησαν τα μποφόρ των αντιδράσεων Χαρτσιώτης και Παναγιώτου
Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι 48χρονου και του απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας 381 χιλιάδων ευρώ
Συγκλονιστικές εικόνες με σπίτια να καίγονται στην Ελλάδα-Κάνουν τα πάντα για να σωθούν πυροσβέστες και πολίτες
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες
Η Χαμάς απορρίπτει τις δηλώσεις Τραμπ μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα