Έδωσε… βρεφικές πιπίλες και κάκτο στη Βουλή ο Ανδρόνικος-Τα εκλογικά του έξοδα

Ένα μοναδικό δώρο παρέδωσε στο Κοινοβούλιο, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρόνικος Ζερβίδης, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα προς όλους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου του κ. Ζερβίδη, την Πέμπτη 2/2/2023 παρέδωσε προσωπικά 55 βρεφικές πιπίλες, στο κτίριο της Κυπριακής Βουλής. «Δεν ήταν δώρο προς τους βουλευτές, αλλά ως εργαλείο παραγωγικότητας για την αξιότιμη Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου την οποία εκτιμά και σέβεται ιδιαίτερα», σημειώνεται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «ο Ανδρόνικος επέλεξε ακριβώς 55 για λόγους “υγιεινής”, γιατί υπάρχουν άλλοι 55 βουλευτές εκτός της Προέδρου της Βουλής κας Δημητρίου. Ο Ανδρόνικος, προτείνει στην κα Δημητρίου όπως χρησιμοποιήσει τις βρεφικές πιπίλες ως “εργαλείο” για να αντιμετωπίσει τους βουλευτές που μιλούν πολύ, ώστε να μάθουν να ακούνε περισσότερο και να βοηθήσουν στη μεταμόρφωση της αγαπημένης μας Κύπρου».

Ο κ. Ζερβίδης, εκτός από παιδικές πιπίλες, παρέδωσε και ένα κάκτο στο Κοινοβούλιο. «Ο μικρός κάκτος δόθηκε σαν δώρο και συμβολίζει, ανεξάρτητα από τις δύσκολες συνθήκες, ότι ένας μικρός κάκτος μπορεί να μεγαλώσει σε γιγάντιο. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές τάσεις, με τη συνεργασία όλων μπορούμε να μετατρέψουμε τη μικρή μας χώρα σε ένα γιγάντιο έθνος».

Αυτά είναι τα έξοδά του

Στο μεταξύ, ο κ. Ζερβίδης ανακοίνωσε και τα έξοδα που σπατάλησε το εκλογικό του επιτελείο, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατεία. «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα συνολικά έξοδα του Ανδρόνικου ανέρχονται σε λιγότερα από 25.000€. Αυτό το ποσό περιλαμβάνει 2.500 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν στη ψηφιακή διαφήμιση που ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου 2022 και λήγει σήμερα 03 Φεβρουαρίου 2023».

Όπως τονίζεται, «τα περισσότερα από τα εκλογικά του έξοδα χρηματοδοτήθηκαν είτε άμεσα είτε έμμεσα από τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία και αυτά που μοιράστηκε με τη σύζυγό του, η οποία είναι Κύπρια/Ιρλανδή διπλή υπήκοος και έχει δικαίωμα ψήφου στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου. Λιγότερα από 1.000€ μέχρι σήμερα, έχουν προέλθει από δωρεές τρίτων».

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται πως «οι λόγοι που τα έξοδα ήταν τόσο χαμηλά, παρόλο που τα ελληνικά είναι η 2η γλώσσα του Ανδρόνικου είναι: Ο Ανδρόνικος ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των δημοσίων σχέσεων ο ίδιος, έγραψε το υλικό, έχει μεγάλη εμπειρία στην τεχνολογία, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και δεν πλήρωσε τίποτα για τις πάνω από 20 εμφανίσεις στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και στο Tik Tok, ή και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ανδρόνικος είναι πολύ ευγνώμων σε όλους τους δημοσιογράφους και λειτουργούς τύπου που του πήραν συνέντευξη τις τελευταίες εβδομάδες, και τον παρουσίασαν σαν ένα από τους υποψήφιους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023».

Επικοινωνία με τον Τατάρ

Στο μεταξύ, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Ζερβίδης είχε επικοινωνία με τον ηγέτη των Τουρκοκυπριών, Ερσίν Τατάρ. «Έχει ήδη ανταλλάξει αρκετά email και τηλεφωνήματα με το γραφείο του κου Tatar από την περασμένη εβδομάδα, και η επικοινωνία που είχε ήταν πολύ φιλική. Είχε εισηγηθεί επίσης να συναντηθεί με τον κο Tatar  (ως ιδιώτης) ή και υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού ιδρύματος Global Partnership Group που είναι ο ιδρυτής. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις εκλογές, 5 ή 12 Φεβρουαρίου».

 

Δειτε Επισης

Διεκδικεί τη θέση του Αντιπροέδρου στον ΔΗΣΥ ο Μιχάλης Μιχαήλ
Καταδικάζουν τα σοβαρά επεισόδια τα κόμματα-«Οι ευθύνες βαραίνουν όλους»
Παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος
Επίσημη πρώτη ΥΠΟΙΚ στη Βουλή με ειδήσεις και φλέγοντα θέματα στην ατζέντα
Οι «φιλοαριστεροί» Συναγερμικοί, η διατήρηση του κλίματος και η συζήτηση που δεν έγινε
Οι καταγγελίες, η αντίδραση του συστήματος και η ηρεμία της αιώνιας ανοχής
Αποχαιρέτησαν την αδελφή του Αυξεντίου-«Φεύγεις ήρεμη και ήσυχη, αγαθή θα είναι η μνήμη σου »
Αποστάσεις Λευκωσίας από Αθήνα-«Δεν μας δεσμεύει η απόφαση Ελλάδας για στήριξη Τουρκίας για ΙΜΟ»
Υπουργός Άμυνας: Ένταξη Κύπρου στο πρόγραμμα SPP για συνεργασία με την εθνοφρουρά του New Jersey
Αννίτα Δημητρίου: Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας μας