Εικόνες φρίκης στο Ιράν-Αποστεωμένος φυλακισμένος απεργός πείνας

Ακόμη μια συγκλονιστική υπόθεση στο Ιράν προκαλεί παγκόσμια κατακραυγή. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που εικονίζουν αποστεωμένο  φυλακισμένο γιατρό σε απεργία πείνας ώστε να υποστηρίξει τις διαδηλώσεις κατά της χιτζάμπ ως υποχρεωτικής ενδυμασίας.

Ο 53χρονος Φαρχάντ Μεϊσαμί, ο οποίος βρίσκεται από το 2018 στη φυλακή επειδή υποστήριξε ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν κατά της υποχρεωτικής χρήσης του χιτζάμπ, άρχισε την απεργία πείνας του στις 7 Οκτωβρίου για να διαμαρτυρηθεί για τους πρόσφατους φόνους διαδηλωτών από την κυβέρνηση, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Μεϊσαμί εικονίζεται σε φωτογραφίες να είναι κουλουριασμένος πάνω σε κάτι που μοιάζει με κρεβάτι νοσοκομείου. Σε μια άλλη είναι όρθιος με τα πλευρά του να προεξέχουν.

«Η ζωή του πελάτη μου Φαρχάντ Μεϊσαμί βρίσκεται σε κίνδυνο», έγραψε στο Twitter ο δικηγόρος Μοχαμάντ Μογιμί, λέγοντας πως ο Μεϊσαμί έχει χάσει 52 κιλά.

«Σοκαριστικές εικόνες του δρος Φαρχάντ Μεϊσαμί, ενός γενναίου υποστηρικτή των δικαιωμάτων των γυναικών που κάνει απεργία πείνας στη φυλακή», έγραψε στο Twitter ο Ρόμπερτ Μάλεϊ, ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον για το Ιράν.

Σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε, ο Μεϊσαμί διατύπωνε τρία αιτήματα: να τερματισθούν οι εκτελέσεις, να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι και να τερματισθεί η παρενόχληση των γυναικών που βασίζεται στην υποχρέωσή τους να φορούν το χιτζάμπ.

Η ιρανική δικαιοσύνη αρνήθηκε ότι ο Μεϊσαμί κάνει απεργία πείνας και υποστήριξε πως οι φωτογραφίες, που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρονολογούνται πριν από τέσσερα χρόνια.

Δειτε Επισης

Ηγέτες στο Κίεβο για την 3η επέτειο της ρωσικής εισβολής-Κοντά σε deal Ουκρανία-ΗΠΑ για τις σπάνιες γαίες
Εξέταση μεταδεδομένων οπτικών αρχείων κινητού στη δίκη Al Jazeera
Δριμύ κατηγορώ κατά Αστυνομίας για αδικαιολόγητες συλλήψεις σε διαδηλώσεις-«Δεν δέχεται την κριτική»
Από εισπνοή αιθάλης επήλθε ο θάνατος του άτυχου 33χρονου που ανασύρθηκε νεκρός από τη φλεγόμενη οικία του
Τρία χρόνια στη ρωσοουκρανική μάχη-Ένας τριετής άνισος πόλεμος σε αριθμούς
Έντονος ο Άρειος Πάγος για τα Τέμπη-«Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί δικαστικούς λειτουργούς»
Όχημα παρέσυρε πεζή έξω από σχολείο-Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο
Ζητούν λύσεις στα προβλήματα οι συντεχνίες της ΑΗΚ-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στην οικία του άτυχου Μενέλαου-Σε εξέλιξη η νεκροτομή
Με απόφαση Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου δικαιοδοσία στα Επαρχιακά για εκδίκαση υποθέσεων κουρέματος