Αυστηρή προειδοποίηση στον Μάσκ από την Κίνα-«Μην δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει»

Μήνυμα προς την Ουάσινγκτον προκειμένου να σταματήσει να πολιτικοποιεί την προέλευση του κορωνοϊού και να …λερώνει -όπως είπε την Κίνα- με ισχυρισμούς ότι ο ιός ξέφυγε από ένα εργαστήριο, έστειλε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Λίγο αργότερα, το Πεκίνο, μέσω της εφημερίδας Global Times που ελέγχεται από το ΚΚΚ, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ. Ο μεγιστάνας έκανε share το δημοσίευμα με την έκθεση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ ότι η πανδημία προήλθε από εργαστήριο της Γουχάν.

Συγκεκριμένα, οι Global Times ανέφεραν πως ο Μασκ θα πρέπει «να σταματήσει δαγκώνει το χέρι που τον ταΐζει, καθώς η Tesla έχει εκτεταμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Σαγκάη και η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η έκθεση

Η απόρρητη έκθεση πληροφοριών που δόθηκε στον Λευκό Οίκο και μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με την Wall Street Journal, κατέγραψε την πιθανότητα ο κορωνοϊός να προήλθε από «εργαστηριακή διαρροή».

Όπως τονίστηκε, το αμερικανικό υπουργείο ήταν προηγουμένως αναποφάσιστο για την πηγή του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, το συμπέρασμα οφείλεται σε νέες πληροφορίες, αλλά άτομα που έχουν διαβάσει τη διαβαθμισμένη έκθεση και επικαλείται η WSJ τονίζουν πως η κρίση πραγματοποιήθηκε επισημαίνεται το τμήμα έκανε την κρίση του με «χαμηλή βεβαιότητα». Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης πώς άλλοι τέσσερις φορείς εκτιμούν ότι η εξάπλωση του ιού ήταν πιθανόν αποτέλεσμα φυσικής μετάδοσης, ενώ άλλοι δύο είναι αναποφάσιστοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκτίμηση του υπουργείου Ενέργειας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί έχει μεγάλη επιστημονική εξειδίκευση και εποπτεύει ένα εθνικό δίκτυο εργαστηρίων στις ΗΠΑ, ορισμένα από τα οποία διεξάγουν προηγμένη εργαστηριακή έρευνα.

Το FBI είχε προηγουμένως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πανδημία ήταν αποτέλεσμα διαρροής σε εργαστήριο με «μέτρια βεβαιότητα» και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να έχει την ίδια άποψη.

Από την πλευρά της η Κίνα έχει αρνηθεί πολλές φορές ότι ο ιός θα μπορούσε να έχει προέλθει από διαρροή σε εργαστήριο και υποστηρίζει ότι η πηγή της εξάπλωσης ήταν εκτός Κίνας.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Διεθνή οργανισμό εξερεύνησης διαστήματος πρότεινε η 18χρονη Αθένα Βούργος
Γυναίκα που δεν νιώθει πόνο, άγχος και φόβο βοηθά τους επιστήμονες να αναπτύξουν θεραπείες
O Έλον Μασκ έτοιμος να εμφυτεύσει εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους
Εξήντα-δύο νέα φεγγάρια ανακαλύφθηκαν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Κρόνο
Η απάντηση Meta για τα ανεξέλεγκτα αιτήματα φιλίας στο Facebook
Χαμός με το Facebοok- Στέλνονται αυτόματα αιτήματα φιλίας σε χρήστες
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα
Προαναγγέλλει νέα υπηρεσία στο Twitter ο Ίλον Μασκ
Στο φως Ναός του Θεού Άρη από ανασκαφή στη Βορειοδυτική Γαλλία
Οι αστρονόμοι λύνουν το μυστήριο των κβάζαρ