Αυστηρή προειδοποίηση στον Μάσκ από την Κίνα-«Μην δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει»

Μήνυμα προς την Ουάσινγκτον προκειμένου να σταματήσει να πολιτικοποιεί την προέλευση του κορωνοϊού και να …λερώνει -όπως είπε την Κίνα- με ισχυρισμούς ότι ο ιός ξέφυγε από ένα εργαστήριο, έστειλε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Λίγο αργότερα, το Πεκίνο, μέσω της εφημερίδας Global Times που ελέγχεται από το ΚΚΚ, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ. Ο μεγιστάνας έκανε share το δημοσίευμα με την έκθεση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ ότι η πανδημία προήλθε από εργαστήριο της Γουχάν.

Συγκεκριμένα, οι Global Times ανέφεραν πως ο Μασκ θα πρέπει «να σταματήσει δαγκώνει το χέρι που τον ταΐζει, καθώς η Tesla έχει εκτεταμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Σαγκάη και η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η έκθεση

Η απόρρητη έκθεση πληροφοριών που δόθηκε στον Λευκό Οίκο και μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με την Wall Street Journal, κατέγραψε την πιθανότητα ο κορωνοϊός να προήλθε από «εργαστηριακή διαρροή».

Όπως τονίστηκε, το αμερικανικό υπουργείο ήταν προηγουμένως αναποφάσιστο για την πηγή του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, το συμπέρασμα οφείλεται σε νέες πληροφορίες, αλλά άτομα που έχουν διαβάσει τη διαβαθμισμένη έκθεση και επικαλείται η WSJ τονίζουν πως η κρίση πραγματοποιήθηκε επισημαίνεται το τμήμα έκανε την κρίση του με «χαμηλή βεβαιότητα». Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης πώς άλλοι τέσσερις φορείς εκτιμούν ότι η εξάπλωση του ιού ήταν πιθανόν αποτέλεσμα φυσικής μετάδοσης, ενώ άλλοι δύο είναι αναποφάσιστοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκτίμηση του υπουργείου Ενέργειας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί έχει μεγάλη επιστημονική εξειδίκευση και εποπτεύει ένα εθνικό δίκτυο εργαστηρίων στις ΗΠΑ, ορισμένα από τα οποία διεξάγουν προηγμένη εργαστηριακή έρευνα.

Το FBI είχε προηγουμένως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πανδημία ήταν αποτέλεσμα διαρροής σε εργαστήριο με «μέτρια βεβαιότητα» και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να έχει την ίδια άποψη.

Από την πλευρά της η Κίνα έχει αρνηθεί πολλές φορές ότι ο ιός θα μπορούσε να έχει προέλθει από διαρροή σε εργαστήριο και υποστηρίζει ότι η πηγή της εξάπλωσης ήταν εκτός Κίνας.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα από ό,τι το αντίστροφο
Το αγαπημένο οικοσύστημα της Apple τη βάζει σε μπελάδες
Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό χάπι γυμναστικής
Μειώθηκαν οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας, αυξήθηκαν οι χρήστες κινητής το 2023
Ένα νέο αστέρι θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό-Συμβαίνει κάθε 79 χρόνια
To Facebook επαναφέρει το κλασικό «Poke»-Όλες οι λεπτομέρειες
Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Δανέζος σεφ έθεσε ως στοίχημα για το 2025 να ετοιμάσει γαστρονομικό γεύμα στη στρατόσφαιρα
ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship