BINTEO: Οι Ρώσοι καταγγέλλουν επιθέσεις από ουκρανικά drones σε μη στρατιωτικές υποδομές

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι στη διάρκεια της νύχτας εξαπέλυσε δύο πλήγματα με drones εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών σε δύο νότιες επαρχίες της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι αυτά απέτυχαν, ενώ αντίστοιχες καταγγελίες έκαναν και οι αρχές διάφορων περιοχών της χώρας.

«Στη διάρκεια της νύχτας οι αρχές του Κιέβου προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτεθούν εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών στην επαρχία Κρασνοντάρ και στη Δημοκρατία της Αντιγκέα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Όπως επεσήμανε η ίδια πηγή, τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα απώθησαν τις επιθέσεις, με αποτέλεσμα τα drones να βγουν εκτός πορείας και να μην πλήξουν τους στόχους τους.

«Και τα δύο drones έχασαν τον έλεγχο και βγήκαν από την πορεία τους. Το ένα έπεσε σε έναν αγρό κα το άλλο (…) δεν έπληξε τον στόχο του», πρόσθεσε.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν σήμερα το πρωί ότι πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στην επαρχία Κρασνοντάρ, λίγη ώρα αφού drone εθεάθη να πετά πάνω από την περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, οι αρχές άλλης ρωσικής επαρχίας, του Μπριάνσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία, είχαν επισημάνει ότι καταρρίφθηκε ουκρανικό drone. Από το περιστατικό αυτό «δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές», έγραψε στο Telegram ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ, ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ.

Εξάλλου τα συντρίμμια τριών drones εντοπίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε δρόμους του Μπέλγκοροντ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που επίσης συνορεύει με την Ουκρανία, όπως δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Τέλος ένα drone καταρρίφθηκε σήμερα στην περιοχή της Μόσχας, το οποίο πιστεύεται ότι είχε στόχο να πλήξει μη στρατιωτικές υποδομές, δήλωσε ο κυβερνήτης της Αντρέι Βορομπιόφ.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε κοντά σε έναν σταθμό διανομής φυσικού αερίου στην πόλη Κολόμνα, που βρίσκεται 110 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας, μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti επικαλούμενο τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Ο Βορομπιόφ επεσήμανε ότι δεν υπήρξαν ζημιές στις υποδομές, αλλά ούτε και θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Φορτηγό έπεσε πάνω σε αεροπλάνο της EasyJet στο Παρίσι-Ακυρώθηκε η πτήση προς Ρώμη
Μία εβδομάδα εθνικού πένθους στη Μιανμάρ μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών Ρίχτερ
Η Ουάσιγκτον απέλασε 17 «εγκληματίες» προς το Ελ Σαλβαδόρ
Αξιωματούχοι έψαχναν στη Γροιλανδία να βρουν κάποιον που θα ήθελε να συναντηθεί με τη σύζυγο του Βανς και δεν βρήκαν κανέναν
Υποστήριξη στη Λεπέν από κόμματα και πρόσωπα ακροδεξιάς σε Γαλλία και Ευρώπη
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό
Η σειρά Adolescence θα μεταδοθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κακομεταχείριση των φοιτητών που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις
Η ζωή κάτω από τα ερείπια-Συγκλονιστικά βίντεο από επιζώντες του σεισμού της Μιανμάρ
Τουλάχιστον 2.056 νεκροί από τον σεισμό στην Μιανμάρ-Πάνω από 3.900 οι τραυματίες