Θλίψη στο Υπουργείο Παιδείας για τον θάνατο του Χρυσόστομου Σοφιανού

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει βαθιά θλίψη για την απώλεια του πρώην Υπουργού Παιδείας Χρυσόστομου Σοφιανού, ο οποίος απεβίωσε χθες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Χρυσόστομος Σοφιανός γεννήθηκε στην Πάφο το 1939. Υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη την Παιδεία του τόπου μας από διάφορες θέσεις στη Δημόσια Εκπαίδευση. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του αποφοίτησε από το Διδασκαλικό Κολλέγιο Κύπρου. Εργάστηκε δύο χρόνια ως δάσκαλος και στη συνέχεια σπούδασε κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τα έτη 1966-1969 εργάστηκε ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ την περίοδο 1969-1972 εργάστηκε ως καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου.

Ακολούθως, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο με υποτροφία της ΟΥΝΕΣΚΟ. Πήρε τους τίτλους Μ.Α. στην Εκπαίδευση και Ph. D. στην Εκπαιδευτική Ανάπτυξη και Προγραμματισμό. Από το 1973 έως το 1975 εργάστηκε στο Κέντρο Ερευνών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Την περίοδο 1975-1976 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητής εκπαιδεύσεως στο Κολέγιο Ελμίρα της Νέας Υόρκης. Το 1976 επέστρεψε στην Κύπρο. Ανέλαβε ειδικά καθήκοντα στο Τμήμα Ανωτέρας και Μέσης Εκπαιδεύσεως του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, ξεκίνησε να εργάζεται και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Αξιοσημείωτη υπήρξε και η πολιτική του διαδρομή. Διορίστηκε Υπουργός Παιδείας από τον Πρόεδρο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’ το 1976 και υπηρέτησε μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 1980.

Στη συνέχεια, ίδρυσε το Παγκύπριο Ανανεωτικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), πολιτικό κόμμα το οποίο διεκδίκησε είσοδο στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις Βουλευτικές Εκλογές του 1981. Τέλος, διετέλεσε διευθυντής του Κυβερνητικού Τυπογραφείου και από το 1995 μέχρι το 2005 υπηρέτησε ως Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δειτε Επισης

Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος Λατσιών-Γερίου
Επιτόπια επίσκεψη σε έργα υποδομής της Πάφου από την Επιτροπή Μεταφορών
Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
Π. Μασούρας: Το Robotex έδωσε ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής,
Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»