ΒΙΝΤΕΟ: Η αποχώρηση Αναστασιάδη και ο τελευταίος... εκνευρισμός για το κεφάλαιο διαφθορά

Για τελευταία φορά και μάλιστα ως απλός πολίτης, αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Αναστασιάδης, παραδίδοντας τα ηνία στον διάδοχο του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Και μάλιστα αυτή η τελευταία φορά, συνοδεύθηκε με έναν τελευταίο εκνευρισμό του Προέδρου, ερωτηθείς σχετικά για τους διορισμούς πρώην υπουργών στην Εισαγγελία και το φλέγον ζήτημα της διαφθοράς και τα όσα του καταλογίζονται για τα διαβατήρια.

Αποχωρώντας από το Προεδρικό ο Νίκος Αναστασιάδης, ερωτήθηκε πώς νιώθει σε σχέση με τα όσα προηγήθηκαν για τα χρυσά διαβατήρια και τα ζητήματα διαφθοράς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διόρισε δύο πρώην υπουργούς στη Νομική Υπηρεσία.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, φανερά εκνευρισμένος, όπως θα δείτε και στα πιο κάτω βίντεο, απάντησε πως, «ο λαός κρίνει και συνεπώς κρίνει και δεν μπορώ να ευθύνομαι για όσα άλλοι είχαν την ευθύνη να ελέγχουν».

Και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα οποία, το τοξικό κλίμα, η υπερβολή στα θέματα διαφθοράς, με τον χρόνο θα διαφανεί ποιος είχε δίκαιο ή άδικο, ή ποιοι υπερέβαλαν χάριν σκοπιμοτήτων για να υποσκαφθεί το έργο που διετέλεσα την τελευταία δεκαετία».

Σε ερώτηση για το αν θα γράψει βιβλίο, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε, «αφήστεμε να ξεκουραστώ και θα δούμε».

Κληθείς να δώσει μια συμβουλή για το Κυπριακό στον νέο Πρόεδρο, ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως, «δεν έχω να τον συμβουλεύσω κάτι, νομίζω πορεύεται προς την ορθή πορεία». Με την ευκαιρία της αποχώρησης του από το Προεδρικό, ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συνεργασία και ανέφερε ειδικά πως ευχαριστεί και για τις θετικές, αλλά και για τις αρνητικές κριτικές. «Να ξέρετε ότι εσείς καθορίζετε την πορεία του εκάστοτε Προέδρου. Χρειάζεται ανοχή στην κριτική και εσείς είστε εκείνοι που αν καλόπιστα κρίνεται θα συμβάλλεται στον ασκούντα εξουσία να έχει μια επιτυχημένη πορεία», κατέληξε πριν αποχωρήσει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Δειτε Επισης

Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος