Πώς απαντά στις επικρίσεις για τους διορισμούς του ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Σηκώνει το γάντι και απαντά στις επικρίσεις, στον απόηχο των ανακοινώσεων για το νέο Κυβερνητικό σχήμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος, σε ότι αφορά το ποσοστό γυναικών στο Υπουργικό, ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που είναι τόσο έντονη η παρουσία γυναικών στην Κυβέρνηση, ενώ από την άλλη, αναφορικά με τον διορισμό πρώην υπουργών, έδωσε το δικό του σκεπτικό πίσω από την απόφαση του.

Σε δηλώσεις του, μετά την τελετή διαβεβαίωσης στη Βουλή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως, «τώρα ξεκινά η δουλειά», προσθέτοντας πως «ξεκινούμε τη δουλειά στη βάση του ξεκάθαρου πλάνου που έχουμε, άρα από αύριο δουλειά, δουλειά δουλειά. Προσλβέπω σε συνεργασία με τη βουλή και είμαι αισιόδοξος για αυτό. Είμαστε έτοιμοι και είναι η ώρα να κρινόμαστε καθημερινά από τη Βουλή και την κοινωνία. Το βασικό ζητούμενο είναι να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες του κόσμου».

Σε ερώτηση πώς απαντά στις επικρίσεις για το Υπουργικό ανέφερε πως, «η κριτική είναι καλοδεχούμενη και μπορεί να γίνεται καθημερινά. Εμάς μας βοηθάει η κριτική. Χθες ανακοινώσαμε 25 διορισμούς. 14 άνδρες και 11 γυναίκες. Ναι, υπάρχει συμμετοχή πρώην υπουργών που στέλνουμε το μήνυμα για σοβαρότητα στην οικονομία και ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου που με επιτυχία εφάρμοσε τη Μεταρρύθμιση του ΓΕΣΥ και καλείται τώρα ως ΥΠΕΣ να εφαρμόσει και μια άλλη πολύ σημαντική Μεταρρύθμιση. Είχα πει ότι δεν θα διορίσω κανένα από τους υπουργούς της τελευταίας Κυβέρνησης. Πάμε μπροστά, εμείς θέλουμε την κριτική καθημερινά. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο με έξι γυναίκες».

Ερωτηθείς για τη δυσφορία στα κόμματα για τους διορισμούς:, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε πως, «δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των κομμάτων που με στήριξαν. Εγώ προχώρησα με όσα δημόσια έχω αναφέρει. Εκεί που θα κριθούμε είναι αν θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού. Θα πάω τώρα στο Προεδρικό και αύριο το πρωί στα Φυλακισμένα μνήματα».

Έδωσε απαντήσεις και από το Προεδρικό

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραχώρησε δηλώσεις και στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά από την αποχώρηση του Νίκου Αναστασιάδη. «Οι προσδοκίες του κόσμου είναι πάρα πολύ ψηλά και για μένα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθούμε σε αυτές. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, λαμβάνοντας υπόψη και τη θέληση και την επιμονή των συνεργατών μου ότι θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, να υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε στον κυπριακό λαό».

Σε ερώτηση για τους διορισμούς και τις επικρίσεις ανέφερε πως, «χθες ανακοινώθηκαν 25 διορισμοί, 14 άνδρες και 11 γυναίκες, υπάρχουν δύο πρώην υπουργοί που έχουν διοριστεί για συγκεκριμένο αντικείμενο, υπάρχει λόγος για τους συγκεκριμένους διορισμούς. Υπουργοί που είναι τεχνοκράτες. Ο κ. Ιωάννου έχει με μεγάλη επιτυχία εφαρμόσει το Γενικό Σύστημα Υγείας και αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο Υπουργείο για να εφαρμόσει, μεταξύ άλλων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Κεραυνός, ένας επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών, για να στείλουμε τη συνέχεια σε ό,τι αφορά στις οικονομικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Έχω πει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, πολλές φορές, ότι ειδικότερα στα θέματα της οικονομίας, δεν πρέπει να επηρεάζονται οι πολιτικές μας από εκλογικούς κύκλους και δεν παίζεις με την οικονομία. Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος για τις συγκεκριμένες επιλογές. Η όποια κριτική έγινε, είναι καλοδεχούμενη. Είμαστε εδώ για να κρινόμαστε κανονικά και από τα ΜΜΕ και από την κοινωνία. Στο τέλος της ημέρας θα κριθούμε από το έργο που θα παράξουμε».

Σε ερώτηση για τον διορισμό του Μιχάλη Χατζηγιάννη ανέφερε πως, «τα μέλη του νυν Υπουργικού Συμβουλίου έχουν υπογράψει δημόσια ότι δεν επιθυμούν να είναι μέλη μίας ενδεχόμενης δικής μου Κυβέρνηση. Όταν κάποιος κάνει δημόσια μία τέτοια δήλωση, οφείλω να το σεβαστώ. Από εκεί και πέρα ο κ. Χατζηγιάννης είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης και να είστε αυστηροί μαζί του και με όλους μας. Υπάρχουν διορισμοί που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Είναι και για τον Επίτροπο Προεδρίας και για τον Διοικητή της ΚΥΠ και κάποιες άλλες θέσεις».

Δειτε Επισης

Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στη Βραζιλία-Έφτασαν τους 29 και άλλοι 60 αγνοούνται
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
«Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ για 40 μέρες εξετάζει η Χαμάς