Ν.Αναστασιάδης: Δεν νομίζω να χρειάζεται συμβουλές ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Λίγες ώρες απέμειναν πριν αποχωρήσει από το Προεδρικό, μετά από δέκα χρόνια, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος για άλλη μια φορά ευχαρίστησε τον ΔΗΣΥ για την στήριξη του και τα όσα πρόσφερε για την «προκοπή», όπως είπε χαρακτηριστικά, του τόπου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, εξερχόμενους του Προεδρικού για να μεταβεί στην Βουλή για την τελετή διαβεβαίωσης του Νίκου Αναστασιάδη, ερωτηθείς εάν είναι φορτισμένος συναισθηματικά, ανέφερε καταφατικά, σημειώνοντας πως, «σε συνδυασμό με την απόφαση μου ότι κάποτε πρέπει να υπάρχει τέλος και στις θητείες και στην πολιτική διαδρομή του κάθε ενός».

Κληθείς να δώσει συμβουλή προς τον νέο Πρόεδρο ανέφερε πως, «αυτό που απαιτείται είναι η κατά το δυνατόν ο διάλογος. Ο διάλογος που να φέρνει συναινέσεις και η προσοχή ιδιαίτερα που καμια φορά μπορεί από λάθη όχι του ιδίου, αλλά των συνεργατών του, να τον εκθέσουν. Δεν είναι μόνο του Υπουργικού είναι θέμα και του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται συμβουλές ο κ. Χριστοδουλίδης», ανέφερε.

«Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τους νέους υπουργούς, να ευχαριστήσω τον ΔΗΣΥ για τη στήριξη του αυτά τα δέκα χρόνια και να εκφράσω ευγνωμοσύνη στον κυπριακό λαό, στις αντοχές που επέδειξε, για να έχουμε την προκοπή που παρουσιάζει σήμερα η πατρίδα μας δέκα χρόνια μετά».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος συνάντησε τον κ. Χριστοδουλίδη και την κ. Δημητρίου στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής και παρακάθησε σε σύντομη συνάντηση μαζί τους προτού κατεβούν και οι τρεις στην αίθουσα της Ολομέλειας για την τελετή.

Στην προσφώνησή της η κ. Δημητρίου η ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ό,τι έχει προσφέρει καθώς και για την αγαστή συνεργασία που είχαν και τον διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει το έργο της σε συνεργασία με τον νέο Πρόεδρο, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων και ζητημάτων τα οποία έχουν να διαχειριστούν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε την κ. Δημητρίου και το σύνολο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Πρόσθεσε ότι για 32 χρόνια υπηρέτησε το ναό αυτό της Δημοκρατίας και νιώθει περήφανος γιατί αποχωρώντας, πρώτα ξεκινά από τη Βουλή και στη συνέχεια από το Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόσθεσε ότι θα θυμάται πάντοτε την εμπειρία που απέκτησε στο Πανεπιστήμιο που λέγεται Βουλή, με τα καλά και τα κακά της, όπως και την διακυβέρνηση με τα καλά και τα κακά της.

Συνεχάρη θερμά τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο «τον φίλτατο Νίκο Χριστοδουλίδη, τον συνεργάτη μου Νίκο Χριστοδουλίδη» και να ευχήθηκε στα νέα μέλη της Κυβέρνησης κάθε επιτυχία, αφού όπως είπε ότι με κάθε επιτυχία της Κυβέρνησης, σε συνεργασία και με τη Βουλή θα υπάρξουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας.

Ευχαρίστησε θερμά τη Βουλή γιατί στη δεκαετία που θήτευσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς τη συμπαράσταση του συνόλου των πολιτικών κομμάτων, δεν θα υπήρχαν τα καλά αποτελέσματα που καταγράφηκαν.

«Να' στε βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και με τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος θα διαβεβαιώσει ενώπιον του σώματος την ετυμηγορία του λαού και η Βουλή θα συνεχίσει να επιτελεί το ρόλο της, μαζί με συνεργασίες. Νομίζω αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο, θα συνεχίσουμε να κτίζουμε για το καλό της Κύπρου μας», είπε η κ. Δημητρίου.

«Αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι ελπίδα και η ελπίδα έρχεται μέσα από συνεργασία και από την αλληλοκατανόηση», κατέληξε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Η κ. Δημητρίου προσέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη το έμβλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε για την πέμπτη θητεία του ο Πούτιν-Ηχηρή η απουσία ευρωπαίων αντιπροσώπων
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι ο 14χρονος που ακρωτηριάστηκε από κροτίδα στα Χανιά
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα
Η μεταβολή της εκδοχής του πληροφοριοδότη για «Δημητρούι» πιθανόν ξανά στο Εφετείο-Υπό κράτηση και οι εννέα
Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στη Ράφα-«Θανατική καταδίκη για τους κατοίκους της Γάζας»
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης
BINTEO: Εγκλωβισμένοι 1.400.000 άμαχοι μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα
Αναμένει να ακούσει από την Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της ο Πρόεδρος