Η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα θανατηφόρα στην ΕΕ-Η θέση της Κύπρου

Τα τροχαία δυστυχήματα εξακολουθούν να αποτελούν μια μάστιγα για όλες τις χώρες του πλανήτη καθώς ακόμα και σήμερα οι προσπάθειες περιορισμού του τραγικού φαινομένου έχουν πέσει στο κενό.

Βαριές ήταν οι απώλειες και το 2022 στους δρόμους της Ευρώπης, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των τροχαίων δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2022 οι θάνατοι που προκλήθηκαν από τροχαία ατυχήματα στους δρόμους των κρατών-μελών της Ε.Ε. αυξήθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Σε απόλυτους αριθμούς, το 2022 οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθαν σε 20.600, πλησιάζοντας στα προ πανδημίας επίπεδα.

Πέρα από την ανησυχητική αύξηση των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζονται σημαντικές αποκλείσεις ως προς τις επιδόσεις στον ευρύτερο τομέα της οδικής ασφάλειας.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που στη Ρουμανία χάθηκαν το 2022 86 άνθρωποι για κάθε 1 εκατομμύριο κατοίκων, η αντίστοιχη αναλογία στη Σουηδία διαμορφώθηκε στους 21 θανάτους/1 εκ. κατοίκους.

Στη δεύτερη θέση πίσω από τη Ρουμανία και τη χειρότερη επίδοση της Ευρώπης βρίσκεται η Βουλγαρία με 78 θανάτους ανά 1 εκ. κατοίκους και στην τρίτη η Κροατία με 71 θανάτους/1 εκ. κατοίκους.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 16η θέση στην Ευρώπη, με 42 θανάτους/ 1 εκ. κατοίκους και βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος το 2022 διαμορφώθηκε στους 46 θανάτους/1 εκ. κατοίκους.

Πάντως, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αριθμοί είναι σχετικά μειωμένοι σε σχέση με το 2021, που η Κύπρος κατέγραψε 50 θανάτους/ 1 εκ. κατοίκους.

Πηγή: carandmotor.gr

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα