Θέλει τροποποίηση της διαδικασίας εκλογής Επισκόπων ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης

Την τροποποίηση του άρθρου για την εκλογή ανάδειξης Επισκόπων, εισηγείται ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου , Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής του Απόστολου Βαρνάβα εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης στις Μητροπολιτικές εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου και καλώντας την Ιερά Σύνοδο να προβληματιστεί.

Ο πάτερ Ιωάννης Ιωάννου με ανακοίνωση του εισηγείται όπως υποβάλλονται υποψηφιότητες, ετοιμάζεται το σχετικό ψηφοδέλτιο όπως έγινε με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές κατ’ εξαίρεση και αντί του τριπροσώπου οι δύο που θα πλειοψηφίσουν να προσέρχονται σε επαναληπτική εκλογή την επόμενη Κυριακή.

Αυτό εκτίμησε, θα δώσει ώθηση στο λαό για μαζική συμμετοχή αλλά και ο Επίσκοπος ή Αρχιεπίσκοπος που θα εκλέγεται θα έχει ισχυρή και μεγάλη πλειοψηφία και θα είναι αποδεκτός από μεγαλύτερο ποσοστό του λαού.

Eπιπρόσθετα ο πάτερ Ιωάννης, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τον Μητροπολιτικό θρόνο της Πάφου, κάνει λόγο για ένα «άνισο και βρώμικο αγώνα», καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, ότι αρκετοί ήσαν αυτοί «που προσπάθησαν με λασπολογίες να πλήξουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα μου, πράγμα που δεν το κατόρθωσαν γιατί ο κόσμος με γνωρίζει».

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης σημείωσε πως είναι ήσυχος με την συνείδηση του ότι έπραξε το καθήκον του για την αγαπημένη του πόλη και επαρχία της Πάφου και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στις θέσεις που παρουσίασε έχοντας υπόψη του τα προβλήματα του λαού της Πάφου.

Ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό Βρυώνη ο Θεός να τον φωτίζει να τον ενδυναμώνει και να υπηρετήσει με αγάπη, ζήλο και με αφοσίωση το περιούσο λαό της Πάφου. Τέλος ευχαρίστησε όσους αποφάσισαν να ψηφίσουν στις Μητροπολιτικές εκλογές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ένας ελαττωματικός κώδικας οδήγησε σε ψηφιακό χάος»-Νέα στοιχεία για το παγκόσμιο blackout
Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες
Έσβησε ο 73χρονος Χριστόφορος ενώ βρισκόταν σε πισίνα έπαυλης-Είχε πάει για διακοπές
Καταδίκασαν την μαύρη επέτειο της εισβολής τα κόμματα-«Πενήντα χρόνια θρήνου και προσφυγίας»
Πάνω από 250,000 ευρώ τα χρήματα που χάθηκαν μέσω Metamax-Ξεπέρασαν τις 100 οι καταγγελίες
Ψηφιακή οδύσσεια για το μπλακ άουτ, restart ακόμα και 15 φορές για να φύγει η μπλε οθόνη
Πολυτραυματισμός η αιτία θανάτου του 36χρονου που έσβησε στο θανατηφόρο στην Αγία Νάπα
Αδέλφια τσακώθηκαν και έβγαλαν μαχαίρια-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Παραλήρημα Ερντογάν και Τατάρ-Η επίθεση σε Μητσοτάκη, τα δύο κράτη και η «ειρηνευτική επιχείρηση»
Μήνυμα συνέχειας στον αγώνα για εξακρίβωση τύχης αγνοουμένων από εκδήλωση στον Κόρνο