Θέλει τροποποίηση της διαδικασίας εκλογής Επισκόπων ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης

Την τροποποίηση του άρθρου για την εκλογή ανάδειξης Επισκόπων, εισηγείται ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου , Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής του Απόστολου Βαρνάβα εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης στις Μητροπολιτικές εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου και καλώντας την Ιερά Σύνοδο να προβληματιστεί.

Ο πάτερ Ιωάννης Ιωάννου με ανακοίνωση του εισηγείται όπως υποβάλλονται υποψηφιότητες, ετοιμάζεται το σχετικό ψηφοδέλτιο όπως έγινε με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές κατ’ εξαίρεση και αντί του τριπροσώπου οι δύο που θα πλειοψηφίσουν να προσέρχονται σε επαναληπτική εκλογή την επόμενη Κυριακή.

Αυτό εκτίμησε, θα δώσει ώθηση στο λαό για μαζική συμμετοχή αλλά και ο Επίσκοπος ή Αρχιεπίσκοπος που θα εκλέγεται θα έχει ισχυρή και μεγάλη πλειοψηφία και θα είναι αποδεκτός από μεγαλύτερο ποσοστό του λαού.

Eπιπρόσθετα ο πάτερ Ιωάννης, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τον Μητροπολιτικό θρόνο της Πάφου, κάνει λόγο για ένα «άνισο και βρώμικο αγώνα», καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, ότι αρκετοί ήσαν αυτοί «που προσπάθησαν με λασπολογίες να πλήξουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα μου, πράγμα που δεν το κατόρθωσαν γιατί ο κόσμος με γνωρίζει».

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης σημείωσε πως είναι ήσυχος με την συνείδηση του ότι έπραξε το καθήκον του για την αγαπημένη του πόλη και επαρχία της Πάφου και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στις θέσεις που παρουσίασε έχοντας υπόψη του τα προβλήματα του λαού της Πάφου.

Ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό Βρυώνη ο Θεός να τον φωτίζει να τον ενδυναμώνει και να υπηρετήσει με αγάπη, ζήλο και με αφοσίωση το περιούσο λαό της Πάφου. Τέλος ευχαρίστησε όσους αποφάσισαν να ψηφίσουν στις Μητροπολιτικές εκλογές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία