Θέλει τροποποίηση της διαδικασίας εκλογής Επισκόπων ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης

Την τροποποίηση του άρθρου για την εκλογή ανάδειξης Επισκόπων, εισηγείται ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου , Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής του Απόστολου Βαρνάβα εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης στις Μητροπολιτικές εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου και καλώντας την Ιερά Σύνοδο να προβληματιστεί.

Ο πάτερ Ιωάννης Ιωάννου με ανακοίνωση του εισηγείται όπως υποβάλλονται υποψηφιότητες, ετοιμάζεται το σχετικό ψηφοδέλτιο όπως έγινε με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές κατ’ εξαίρεση και αντί του τριπροσώπου οι δύο που θα πλειοψηφίσουν να προσέρχονται σε επαναληπτική εκλογή την επόμενη Κυριακή.

Αυτό εκτίμησε, θα δώσει ώθηση στο λαό για μαζική συμμετοχή αλλά και ο Επίσκοπος ή Αρχιεπίσκοπος που θα εκλέγεται θα έχει ισχυρή και μεγάλη πλειοψηφία και θα είναι αποδεκτός από μεγαλύτερο ποσοστό του λαού.

Eπιπρόσθετα ο πάτερ Ιωάννης, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τον Μητροπολιτικό θρόνο της Πάφου, κάνει λόγο για ένα «άνισο και βρώμικο αγώνα», καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, ότι αρκετοί ήσαν αυτοί «που προσπάθησαν με λασπολογίες να πλήξουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα μου, πράγμα που δεν το κατόρθωσαν γιατί ο κόσμος με γνωρίζει».

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης σημείωσε πως είναι ήσυχος με την συνείδηση του ότι έπραξε το καθήκον του για την αγαπημένη του πόλη και επαρχία της Πάφου και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στις θέσεις που παρουσίασε έχοντας υπόψη του τα προβλήματα του λαού της Πάφου.

Ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό Βρυώνη ο Θεός να τον φωτίζει να τον ενδυναμώνει και να υπηρετήσει με αγάπη, ζήλο και με αφοσίωση το περιούσο λαό της Πάφου. Τέλος ευχαρίστησε όσους αποφάσισαν να ψηφίσουν στις Μητροπολιτικές εκλογές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους προορισμούς κρουαζιέρας στην αν. Μεσόγειο επενδύει το λιμάνι Λάρνακας
Καλλιτεχνική εκδήλωση στη Λεμεσό για τον Μάριο Τόκα
Σούπερ τυχερός στην Κύπρο, έκλεισε πεντάρι στο Τζόκερ-Πόσα κέρδισε
Απροσπέλαστα ιατρεία για ΑμεΑ-Από τα 1447 δηλώνουν προσβάσιμα μόλις 34
Άνοιξαν τα σχολεία, άρχισαν τα περιστατικά βίας-Άμεση ανάγκη για αλλαγή κουλτούρας
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Απορρίπτει όσα του καταλογίζει ο ΠΑΣΥΛΕ για e-kalathi ο Παπαναστασίου
Σ. Ιωάννου: Η Κύπρος έχει ανάγκη την ειρήνη, όλοι μαζί να ζήσουμε σε μια πατρίδα με ειρήνη
ΑΗΚ: Απολεσθέντα εισοδήματα €107 εκ. από απόφαση ΡΑΕΚ για διατιμήσεις 2023
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για μείωση της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα