Φανουροπιτάκια

Φανταστικά και αφράτα!

ΥΛΙΚΑ

270 γρ. ζάχαρη

350 γρ. ηλιανθέλαιο

1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

350 γρ. χυμό πορτοκαλιού

500 γρ. αλεύρι φαρίνα

150 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα

100 γρ. σταφίδες

50 γρ. σουσάμι, για το πασπάλισμα


ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

φόρμα για cupcake με 24 κυψέλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για cupcake με 24 κυψέλες και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στο κάδο 270 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε 350 γρ. ηλιανθέλαιο, 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη, 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι φαρίνα, 150 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3 με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 5

Προσθέστε 100 γρ. σταφίδες και αναμείξτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3 με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για cupcake που ετοιμάσατε και πασπαλίστε με 50 γρ. σουσάμι. Ψήστε για 35 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν προτού σερβίρετε.

Παραλλαγή

Μπορείτε να ψήσετε τα φανουροπιτάκια σε ταψί αντί για φόρμα για cupcakes προσθέτοντας ακόμα 10 λεπτά στο χρόνο ψησίματος

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι